Ferske nyheter fra Asetek

Melder om avtale og rettet emisjon.

Foto: Kristian Harby.
Børs

Asetek har ifølge en fersk melding inngått en global kjøpsavtale med Fujitsu Technology Solutions, der Fujitsu vil bruke Aseteks RackCDU D2CT-væskekjølingsteknologi i sin High Performance Computing (HPC)-serverproduktlinje.Selskapet venter at Fujitsu vil lansere de første produktene basert på RackCDU i andre kvartal 2015, og forventer produktlanseringer som involverer ulike servermodeller gjennom hele året, skriver TDN Finans.Rettet emisjonAsetek melder samtidig at det vil gjøre en emisjon rettet mot norske og internasjonale investorer med mål om et bruttoproveny på 80-100 millioner kroner.Selskapet har hyret Arctic Securities og Carnegie i forbindelse med prosessen. Tegningsperioden stenges 25. februar klokken 08:00.Det opplyses i meldingen at Sunstone Technology, som nå eier rundt 11 prosent av aksjene i Asetek, har omdefinert selskapet til en langsiktig investering.En konsekvens av dette er at Sunstone har forhåndsforpliktet seg for aksjer til en verdi av to millioner i den rettede emisjonen.Asetek-aksjen falt i dag 5,17 prosent til 11 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs