Frontline-fest på børsen

Det var tankrederiet Frontline som stjal showet på Oslo Børs torsdag.

Front Commander. Foto: Frontline
Børs

Oslo Børs har lagt bak seg en positiv torsdag, uten de store utslagene for hovedindeksen, desto mer i enkeltaksjer.Hovedindeksen endte opp 0,3 prosent til 619,44.  Det betyr at børsen er opp 7,5 prosent så langt i 2015.Omsetningen var på 4,2 milliarder kroner.Oslo Børs er preget av innspurten i resultatsesongen. Du  finner alle resultatsakene våre her.Oljepris på 62 dollarBrent-oljen stiger 0,1 prosent til 61,71 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 2,7prosent til 49,66 dollar fatet. Lettoljen har dermed blitt rundt 1 dollar billigere siden lunsjtider.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,17 dollar fatet ved børsslutt onsdag. Årets laveste notering ble satt 13. januar, da Brent-oljen ble omsatt for 46,59 dollar fatet.Onsdagens kraftige prisoppgang kom blant annet som følge av uttalelser fra den saudiarabiske oljeministeren Ali Naimi om at etterspørselen etter olje er økende, skriver The Wall Street Journal.- Hvorfor ønsker dere å bevege markedene? Markedene er rolige. Etterspørselen øker, sa Naimi til reportere under en konferanse i Saudi-Arabia.Statoil steg 0,7 prosent til 146 kroner.Fredriksen-selskaper med tall Flere av John Fredriksens selskaper, deriblant riggselskapet Seadrill og tankrederiet Frontline, la frem tall for 4. kvartal torsdag morgen. Ingen av dem nådde i utgangspunktet opp til analytikernes forventninger, i alle fall ikke når det gjelder bunnlinje.Førstnevnte meldte om et resultat etter skatt på 150 millioner dollar i 4. kvartal 2014, mot 281 millioner dollar i samme periode året før.  Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 312 millioner dollar.Seadrill steg likevel 2,2 prosent til 90,20 kroner. Også den amerikanske konkurrenten Transocean stiger på sine tall.Analytiker Fredrik Lunde i Carnegie begrunner kursoppgangen med at begge leverte sterkt når det gjelder kostnader.Handelsbanken Capital Markets, Arctic Securities og DNB Markets trekker frem at Seadrills resultat for 4. kvartal var bedre enn fryktet. Utsiktskommentarene gjenspeiler et utfordrende marked, noe som også var ventet, skriver TDN Finans.Frontline-rally Frontline satt igjen med røde tall på bunnlinjen, og kunne melde om et underskudd på 13,13 millioner dollar, mot minus 13,99 millioner dollar i samme periode året før. Analytikerne hadde på forhånd spådd et resultat på minus 3 millioner dollar.Driftsresultatet ble imidlertid langt bedre enn ventet; 49 millioner dollar.Selskapet skriver at fortsatt positiv utvikling i tankmarkedet inn i første kvartal trolig vil gi et bedre justert driftsresultat i første kvartal.Utsiktene er så sterke at Frontline nå mener de har kontroll på obligasjonsgjelden som forfaller i aprilAnalytikere mener ifølge TDN Finans at sannsynligheten for en fusjon mellom Frontline og Frontline 2012 har øktFrontline endte opp hele 17,7 prosent til 21,30 kroner.Resultatrush En hel rekke selskaper har lagt frem sine fjerdekvartalstall torsdag morgen.  Wentworth Resources kvittet seg med røde tall i 4. kvartal , og aksjen ble belønnet med en oppgang på 9,2 prosent.Oppdrettsselskapet SalMar halverte derimot bunnlinjen og skuffet analytikerne i 4. kvartal. Aksjen steg likevel 7,0 prosent på Oslo Børs.Blant aksjene som falt markert etter resultatfremleggelsen, finner vi blant andre Hofseth Biocare, som kunne melde om et underskudd på over 26 millioner kroner . Aksjen er ned 6,4 prosent.Itera falt 5,5 prosent etter røde tall , mens Scottish Salmon Company endte ned 2,1 prosent etter at selskapet i morges kunne rapportere om knallrød bunnlinje.Ubrukt opsjonAwilco Drilling meldte torsdag morgen at Hess Limited har latt opsjonen på WilHunter utløpe. WilHunter er er en såkalt «semi-submersible», og et av to like fartøy i Awilcos flåte.Nyheten sendte aksjen ned 10,2 prosent til 75 kroner.

Nyheter
Børs