Grieg Seafood leverer varene

Analytikerne så for seg en halvering av Grieg Seafood-resultatet i 4. kvartal. Nå foreligger fasiten.

Per Grieg jr. er styreformann i Grieg Seafood. Per Grieg sr. har solgt alle sine aksjer i selskapet. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
Børs

Grieg Seafood melder om et resultat etter skatt på 208,8 millioner kroner i 4. kvartal 2014, mot 215,2 millioner kroner i samme periode året før.Se live webcast kl. 08:00Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 82 millioner kroner.Resultat per aksje ble 1,89 kroner, mot 1,95 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var 0,74 kroner.Resultatet før skatt ble 256,9 millioner kroner, sammenlignet med 244,5 millioner kroner i fjor og ventet 122 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) før biomassejusteringer ble 140,1 millioner kroner, mot 87,0 millioner kroner året før og ventet 79 millioner kroner.Selskapet opplyser imidlertid om at driftsresultatet inkluderer 60 millioner kroner i regnskapsmessig gevinst før skatt som følge av at aksjene i SalmoBreed AS ble solgt i kvartalet.Oppjustert biomasseI tillegg ble biomassen oppjustert med 117 millioner kroner, mot ventet ingen justering.Driftsinntektene beløp seg til 765,8 millioner kroner, sammenlignet med 695,7 millioner kroner i 4. kvartal 2013. Forhåndstipset lød på 654 millioner kroner.- Produksjonen har vært som forventet gjennom kvartalet, med unntak av Shetland, hvor sykdom på gjellene har gitt økt svinn. Sammenlignet med 2013 har produksjonen i BC vært spesielt god.- Utviklingen er nå i tråd med plan for normalisert drift og kostnadsnivå i løpet av 2015. Lakseprisene gikk opp i kvartalet, men bortfallet av det russiske marked har påvirket prisene negativt, spesielt rundt julesesongen, skriver styret i rapporten.Øyner betydelig vekst Styret skriver også at det vil gjøre en endelig vurdering av utbytte i forbindelse med behandlingen av årsregnskapet for 2014.Av hendelser i løpet av kvartalet trekker selskapet frem tildelingen av fire grønne konsesjoner i Finnmark.- Dette legger grunnlaget for en betydelig vekst i denne regionen, heter det.Her er rapporten og presentasjonen.

Nyheter
Børs