- HSBC-sjefen gjemte selv unna penger

HSBC har lagt frem kvartalstall, men det er noe helt annet som stjeler overskriftene.

stuart gulliver, hsbc, skandalebank
Børs

HSBC melder om et resultat før skatt på 1.731 millioner dollar i 4. kvartal 2014, mot 3.964 millioner dollar i samme periode året før.Driftsresultatet ble 1.164 millioner dollar, mot 3.482 millioner dollar året før.Netto renteinntekter beløp seg til 8.547 millioner dollar, sammenlignet med 9.005 millioner dollar i 4. kvartal 2013.Banken tok tapsavsetninger på 1.250 millioner dollar, mot 1.140 millioner dollar i samme periode året før.Hele 2014 For helåret 2014 fikk HSBC et resultat etter skatt på 14.705 millioner dollar, ned fra 17.800 millioner dollar året før.Resultatet før skatt falt fra 22.565 til 18.680 millioner dollar, mens driftsresultatet gikk fra 20.240 til 16.148 millioner dollar.Netto renteinntekter beløp seg til 34.705 millioner dollar, sammenlignet med 35.539 millioner dollar i 4. kvartal 2013.Tapsavsetningene for fjoråret kom inn på 3.851 millioner dollar, ned fra 5.849 millioner dollar i 2013.Her er rapporten.Skandale etter skandale HSBC er i hardt vær for tiden.I november i fjor var banken én av fem som ble bøtelagt av britiske Financial Conduct Authority etter en gigantisk prisfiksingsskandale i det globale valutamarkedet.HSBC aksepterte sin andel av regningen på 216 millioner pund, og sparket blant andre Europa-sjefen for valutatrading, Stuart Scott. Tidligere denne måneden erkjente storbanken «tidligere ettergivenhet og kontrollsvikt» etter avsløringer om at den har satt opp konti til internasjonale forbrytere, korrupte forretningsfolk, politikere og kjendiser - samtidig som den skal ha vært klar over at klientenes hensikt var å skjule pengene fra beskatning.Toppsjefen vikles inn Og i dag skriver The Guardian at HSBCs egen toppsjef, Stuart Gulliver, skal ha skjult 7,5 millioner dollar via et Panama-registrert selskap med en sveitsisk HSBC-konto.Avisen viser til lekkede dokumenter fra 2005 til 2007.Gulliver bor i London, der HSBC har hovedkontor, men er registrert bosatt i Hong Kong og har skatteplikt dit.Gullivers konto er i HSBC Private Bank, som sist uke ble gjenstand for en razzia og nå etterforskes av statsadvokaten i Sveits for grov hvitvasking av penger.Våpenhandlere og «bloddiamantsmuglere» skal være blant dem som har fått drive på uten at banken tok grep.HSBC-aksjen var ned over 5 prosent i tidlig handel på London-børsen mandag.

Nyheter
Næringsliv