Når kommer renteoppgangen?

USAs sentralbanksjef Janet Yellen stjeler oppmerksomheten tirsdag.

Børs

USA står for mesteparten av dagens begivenheter. Både i dag og i morgen skal USAs sentralbanksjef Janet Yellen tale for Kongressen.- Hvis Yellen nå heller i retning av senere renteøkning enn på midten av året, som hittil antydet, så kan dagens seanse være et brukbart forum å annonsere det i, skriver Nordea-økonomene i tirsdagens rapport.Økt bekymring for internasjonal utvikling og lav inflasjon er i så fall argumentene som taler for det.- Vi venter at Yellen vil gjenta budskapet om at FED vil være «tålmodige» med å øke renten, og vi venter første renteøkning i september, men vi kan fortsatt ikke helt utelukke et hopp i juni. Skal Fed beholde junimøtet som opsjon må de imidlertid på neste møte i mars forlate/endre utsagnet om tålmodighet, avslutter Nordea. 

Nyheter
Børs