Warren Buffet har fått øynene opp for dette europeiske landet

I et intervju med den tyske avisen Handelsblatt sier Warren Buffett at han liker tyske selskaper.

Børs

Grunnen er at landet har en god, regulatorisk rettsikkerhet for investorer, samtidig som selv små bedrifter kan nå ut globalt.Forrige uke kjøpte Berkshire Hathaway Detlev Louis Motorrad Vertriebs for rett over 400 millioner euro forrige uke. Det tyske selskapet selger motorsykkelbekledning.Les også: Warren Buffett kjøper denne landbruks-aksjen- Vi er definitivt interessert i å kjøpe flere tyske selskaper. Tyskland er et stort marked, med mange mennesker og kjøpekraft. Og tyskerne er produktive. Vi liker også de regulatoriske og juridiske rammene, sier Warren Buffett idølge DI.se til Handelsblatt.At euroen er så svak mot dollaren styrker også insentivene for å trappe opp investeringer i Tyskland.- Den svake euroen er selvfølgelig bra. Men svak valutakurs er ikke vår primære motiv. Vi ønsker bare å eie en større andel av gode selskaper i Tyskland. Det er målet vårt, sier Buffett.Det har tidligere versert markedsrykter om at Berkshire Hathaway skal være interessert i å kjøpe tyske selskaper. Både godteriprodusenten Haribo og trykkerimaskinprodusenten Heidelberger Druckmaschinen har vært nevnt.

Nyheter
Børs