- Aksjemarkedet er allerede dyrt

Aksjestrateg Erik Roland i Nordea mener aksjemarkedet er dyrt nå. Men det kan bli enda dyrere.

Erik Roland. Foto: Finansavisen
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret  nådde ny rekord tirsdag. Oppturen var på 3,6 prosent til 644,80.– Flere positive nyheter fra utlandet ble først reflektert da markedet åpnet tirsdag, sier aksjestrateg Erik Roland i Nordea Wealth Management til DN.Blant nyhetene finner vi  enighet om ny atomenergiavtale med Iran, samt høyere oljepris som følge av mindre oljelagre og økt etterspørsel etter drivstoff i USA.Ifølge Roland er selskapene på Oslo Børs verdsatt til rundt 13,5 ganger forventet inntjening de neste tolv månedene. Snittet de siste 14 årene har ligget på 11,7..– Det forteller at vi er i overpriset terreng. Forventningene til bedriftenes overskudd er tatt ned de siste månedene, men tallene har stabilisert seg de siste ukene. Aksjemarkedet er allerede dyrt, men kan fortsatt bli noe dyrere grunnet det lave rentenivået, sier Roland.Nordea Wealth Management anbefaler kundene «undervekt» i norske aksjer.

Nyheter
Børs