BlackRock-sjefen frykter den sterke dollaren

Larry Fink er ingen hvem som helst i USAs finansverden. Nå roper han varsko.

Børs

Den svake arbeidsmarkedsrapporten fra USA ga store bevegelser i valutamarkedene langfredag.Dollaren reagerte på rapporten med å svekke seg markert, men er nå i ferd med å hente seg inn igjen, påpeker DNB Markets i en valutaoppdatering.Likevel har dollaren de siste ni månedene styrket seg med 25 prosent mot en kurv av andre valutaer.Larry Fink, sjefen for verdens største forvalter BlackRock, advarer ifølge Financial Times mot effekten dollarstyrkelsen vil ha på amerikansk økonomi - utover eksportsektoren.- Mens amerikansk økonomi i sin helhet ikke er overvettes eksponert mot eksport, så er mange av våre største og mest innflytelsesrike selskaper det, skriver Fink.- Kan bremse vekstenTall fra Verdensbanken viser at eksport utgjør kun 14 prosent av amerikansk økonomi. Andelen er den laveste blant G10-landene.Financial Times har fått tilgang til BlackRock-sjefens forord i årsrapporten selskapet slipper i neste uke. - Vi tror at dollarstyrkelsen vil erodere tilliten blant toppsjefene, med et potensial til å bremse både investeringsbeslutninger og fremtidig vekst i USA, skriver Fink ifølge Financial Times.DNB Markets tror dollaren vil holde seg attraktiv, med støtte fra den avvikende pengepolitikken.EURUSD står i øyeblikket i 1,0865, tilsvarende en liten dollarstyrkelse i dagens handel.

Nyheter
Børs