Børsen knuser gamle rekorder - Seadrill opp 10 prosent

Oslo Børs går så det griner etter at fjorårets rekord ble passert.

Børs

Oslo Børs åpnet som ventet opp tirsdag i kjølvannet av et prishopp på olje siden børsen stengte før påske. Rett etter åpning nådde hovedindeksen ny historisk topp. Etter bruddet har oppturen forsterket seg. Klokken 10:35 er hovedindeksen opp hele 2,1 prosent til 635,01.Den gamle rekorden fra 24. juni i fjor var på 632,37.Børsen har steget 9,5 prosent så langt i år.Oljeprisen hoppet mandagOljeprisen steg over fem prosent mandag. Prishoppet kom etter at Saudi-Arabia høynet prisen for råoljen de selger til Asia for andre måned på rad.Tirsdag faller imiidlertid prisen 1,8 prosent til 57,06 dollar,  mens prisen var 55,16 dollar da Oslo Børs før påske.Statoil stiger 3,1 prosent til 148,50 kroner. Denne aksjen er opp 14,6 prosent i 2015.Fest i oljeservice Fllere oljeservice-aksjer gjør det sterkt. Seadrill er opp 9,8 prosent til 82,45 kroner.Societé Générale kutter imiidlertid kursmålet på Seadrill fra 133 til 86 kroner og gjentar holdanbefaling. Meglerhuset mener det er for tidlig å investere i riggaksjer, melder TDN Finans.Subsea 7 klatrer 6,2 prosent og PGS er opp 5,3 prosent.Hva trigger børsrally på Oslo Børs?  Se HegnarTV her kl. 15:30Siem Offshore-kontraktSiem Offshore melder at Siem Offshore Contractors er tildelt en kontrakt i forbindelse med kabelsystemet til Veja Mate Offshore Wind Farm-prosjektet utenfor Tyskland.Kontrakten er på over 100 millioner euro.Siem Offshore stiger 12,1 prosent til 2,13 kroner.Oppdatering fra PolarcusPolarcus Limited har kommet med en flåteoppdatering for 1. kvartal. I denne opplyses det at selskapets seismikkflåte hadde en flåteutnyttelse på 47 prosent innen kontraktseismikk.Polarcus åpnet opp, men er nå ned 9,3 prosent til 39 øre.EMAS allerede ute med tallOslo Børs-selskapet EMAS Offshore Limited melder om et resultat etter skatt på 9,7 millioner dollar i 1. kvartal 2015, som endte 28. februar, mot 4,0 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen faller 2,1 prosent til 2,35 kroner.Børspause etter kraftig oppgangDet ble innført børspause i Ganger Rolf-aksjen tirsdag morgen. Denne ble opphevet etter kort tid. Aksjen var da opp 34,3 prosent, mens siste notering er 65 kroner, opp 10,2 prosent.

Nyheter
Børs