Dette vil påvirke Oslo Børs

Blir det nye jubelscener på Oslo Børs onsdag? Det tror ikke Roger Berntsen.

Børs

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,27 prosent i dag. "Oslo Børs steg hele 4 % i går, godt hjulpet av bl.a. Statoil og Orkla. Statoil la på seg over 6 %, mens Orkla steg 7 %. Statoil ble løftet av ryktene om gigantfusjon mellom Shell og BG Group. Det er sjelden vare at børsen stiger så mye på en dag. Stemningen i markedet virker å være god for tiden. Når det er sagt, de amerikanske børsene falt tilbake i går kveld, noe som kan påvirke de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Viktige hendelser i dag; USA: FOMC Minutes (20:00)", skriver Berntsen.Børsoppgang i AsiaJapans driftsbalanse mot utlandet viste et overskudd på 1.440 milliarder yen i februar. Det skal være det høyeste overskuddet på tre og et halvt år.Ifølge Marketwatch var det forventet et overskudd på 1,13 milliarder yen.Den japanske Nikkei 225-indeksen har lagt på seg 0,65 prosent mens den bredere Topix-indeksen kan vise til en oppgang på 0,60 prosent.Hang Seng-indeksen i Hongkong er opp 2,38 prosent, den koreanske Kospi-indeksen har lagt på seg 0,53 prosent, Shanghai Composite-indeksen i Kina er opp 0,12 prosent, mens Singapores Straits Times-indeks er ned 0,16 prosent.Oljepris på 58 dollarPrisen på Nordsjø-olje er nå 58,30 dollar fatet, ned 1,4 prosent. Prisen ligger likevel høyere enn da børsen stengte tirsdag. Da var prisen 57,83 dollar fatet.USA-børsene så vidt nedDe amerikanske børsene lå lenge i pluss tirsdag, men etter en svak sluttspurt endte alle nøkkelindeksene i minus.Dow Jones falt 0,03 prosent til 17.875,42, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,21 prosent til 2.076,33. På det meste var Dow opp over 100 poeng.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til et fall på 0,14 prosent til 4.910,23.Oppkjøpsnyheter bidro til å begrense nedturen. Tirsdag ble det kjent at FedEx Corp kjøper opp TNT Express, noe som sendte førstnevnte opp nesten tre prosent.Investorene venter i spenning på resultatsesongen, som sparkes i gang etter børsslutt onsdag. Som vanlig er Alcoa først ut.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada.Børsrally i OsloOslo Børs åpnet som ventet opp tirsdag i kjølvannet av et prishopp på olje siden børsen stengte før påske. Rett etter åpning nådde hovedindeksen ny historisk topp, og utover dagen har oppturen bare fortsatt.Den gamle rekorden fra 24. juni i fjor var på 632,37.Hovedindeksen endte i dag på 644,80, etter en opptur på hele 3,64 prosent.På det aller meste var børsen like før stengetid oppe i 645,02.Aksjemarkedene i Europa ble støttet av den svake arbeidsmarkedsrapporten i USA på fredag, som førte til økte spekulasjoner om at den amerikanske sentralbanken vil holde rentene lave lenger.Dette skjer i dag:I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:*             Japan, Driftsbalanse, februar*             Japan, Rentebeslutning*             Tyskland (08:00), Industriordre, februar*             Norge (10:00), SSB ukentlig lakseeksport*             Norge (11:00), Boligpriser Eiendom Norge, mars*             Norge (13:00), Vannmagasinstatistikk*             ØMU (11:00), Detaljhandel, februar*             USA (13:00), MBA lånesøknader, pr 3. april*             USA (16:30), DOE, ukentlige oljelagertall*             USA (20:00), Referat fra rentemøte i Federal Reserve

Nyheter
Børs