Fredriksen saksøker ekssjefer for milliardsvindel

Arcadia Petroleum, som eies av milliardær John Fredriksen, har saksøkt selskapets tidligere toppsjef og finansdirektør.

Børs

Det John Fredriksen-eide Arcadia Petrolium har saksøkt tidligere toppsjef og finansdirektør for å ha svindlet til seg 287 millioner dollar eller i overkant av 2,2 milliarder kroner, skriver Bloomberg News.Selskapet vant en kjennelse onsdag slik at det kan gå videre med søksmålet i London, etter at en dommer avviste tidligere CEO Peter Bosworth og tidligere finansdirektør Colin Hurley forsøk på å få saken avvist på bakgrunn av at de begge bor i Sveits.Ifølge nettstedet skal selskapets tidligere CEO og CFO, Peter Bosworth og Colin Hurley, ha sluttet i Arcadia i 2013 da selskapet begynte å etterforske aktivitetene deres. Det opplyser den britiske dommeren Michael Burton til Bloomberg.Selskapet stengte kontorene sine i Dubai og Sveits omtrent på samme tid.Bloomberg skriver at den påståtte svindelen involverer selskaper som fremsto som en del av Arcadia-gruppen eller en partner i oljehandler. Selskapene, som var eid og kontrollert av de anklagede, satte seg inn i en kjede av transaksjoner og drev overskudd bort fra Arcadia, ifølge Burton.- Bosworth og Hurley avviser fullstendig anklagene som har kommet mot dem, skriver deres advokat Mona Vaswani i en epost, melder Bloomberg.Bloomberg skriver at Fredriksen er verdt ca. 10.9 milliarder dollar, ifølge Bloomberg Billionaires Index, som tilsvarer om lag 86 milliarder kroner, og at han eier verdens største flåte av oljetankere.John Fredriksen kontrollerer Arcadia Petrolium gjennom Farahead Holdings, som er registrert på Kypros.

Nyheter
Børs