Intex-aksjen tar av på gode nyheter

Intex-aksjen stiger kraftig på nyheter fra filippinske myndigheter.

Mindoro. Foto: Intex Resources
Børs

Det filippinske Miljø-og gruvedepartementet (DENR) har tilbakelevert selskapets miljøgodkjennelse for Mindoro Nikkel-prosjektet (MNP).  Suspensjonen og den midlertidige opphevelsen fra november 2009 er dermed fjernet, og miljøgodkjennelsen er gjeninnsatt med juridisk virkning, uten forbehold, og med en forlengelse på fire år og 10 måneder som tilsvarer lengden av den perioden miljøgodkjennelsen var midlertidig opphevet.  Selskapet ser på avgjørelsen som en stor anerkjennelse av prosjektet fra de filippinske myndigheter. MNP er et av Sør-Øst Asias største nikkel prosjekt, og avgjørelsen er en viktig brikke i realiseringen av de økonomiske verdiene i prosjektet.- Vi er svært tilfredse med avgjørelsen og mener dette er en anerkjennelse fra de filippinske myndighetene. Vi tror myndighetene nå er enige om prosjektets bærekraft ut i fra både miljøforhold, og dets påvirkning på både velferd og sysselsetting i et lokalt og nasjonalt perspektiv» sier adm. direktør Henno Grenness.- Det var åpenbart behov for å styrke selskapets strategiske og operasjonelle håndtering av myndighetsarbeidet, og derfor styrket vi organisasjonen gjennom vinteren 2013 og våren 2014. I dag ser resultatene av arbeidet, og miljøgodkjennelsen er en viktig brikke i å få realisert det økonomiske potensialet i Mindoro Nikkel-prosjektet, sier styreleder Christian L. Holst i Intex.Intex-aksjen stiger hele 33,3 prosent til 2,00 kroner. 

Nyheter
Børs