– Jeg ville aldri anbefalt mine kunder dette

Analysesjef Pål Ringholm er kritisk til Oljefondets plassering av 186 milliarder kroner.

Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.
Børs

Oljefondet har investert 186 milliarder kroner i  japansk statsgjeld, skriver DN. Siden 2012 har fondets beholdning av japansk gjeld økt med 83 milliarder kroner.– Jeg ville aldri anbefalt mine kunder å investere i japansk statsgjeld, sier Pål Ringholm, analysesjef for kreditt i Swedbank.– Det kan være fornuftig å akseptere null rente når dette er en trygg havn. Med japansk statsgjeld får man null rente ved å investere i noe som er usikkert og potensielt ustabilt. Det er ingen god idé, sier Ringholm.Null rente og høy risiko er litt av en cocktail, slår han fast.– Når aksjefolk møtes, skryter de av aksjer de har kjøpt. Når vi kredittfolk møtes, skryter vi av obligasjoner vi ikke har kjøpt. I obligasjonsmarkedet handler det om å unngå de store blemmene, sier Ringholm.

Nyheter
Børs