Kurshopp på meldinger

Oslo Børs har snudd opp. Flere børsmeldinger setter spor.

AP Photo
Børs

Oslo Børs åpnet som ventet ned onsdag, men klokken 10:15 er hovedindeksen opp 0,2 prosent til 620,30.Så langt i 2015 er dermed børsen opp 7,7 prosent.Vær obs på at det er halv dag på børsen i dag. Det betyr i praksis at markedene stenger klokken 13:10, med sluttauksjon fra 13:00 til 13:05.OljeprisenOljeprisen er lite endret onsdag formiddag. Nå handles Brent-olje for 55,09dollar fatet, ned 0,02 prosent, mens prisen var 55,30 dollar da børsen stengte tirsdag.Statoil stiger 0,6 prosent til 143,70 kroner.Biotec-hopp18 ansatte i Biotec Pharmacon konsernet har den 31. mars erklært deler eller alle av tildelte aksjeopsjoner fra 2011/2012.Det ble tilsammen erklært 321.300 aksjeopsjoner til kurs 13,96 kroner.Biotec-aksjen stiger 4,7 prosent til 17,80 kroner.- Eksepsjonelt godt boligsalg I løpet av første kvartal 2015 solgte Selvaag Bolig 308 boliger med en samlet verdi på 1,02 milliarder kroner. Dette er ifølge en melding det beste kvartalet i selskapets historie.-  Boligsalget i årets første kvartal har vært eksepsjonelt godt. Generelt har det vært svært få boliger til salgs, samtidig som etterspørselen har vært svært god. Spesielt har dette vært tilfellet i Stor-Oslo der vi har en betydelig markedsposisjon, med mange boliger ute for salg. I løpet av kvartalet har vi også styrket tomtebanken i Oslo-området ytterligere, sier administrerende direktør Baard Schumann i en kommentar.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på 35 kroner pr aksje.Selvaag Bolig klatrer 3,9 prosent til 29 kroner.Deep Sea Supply Deep Sea Supplys AHTS-flåte hadde i mars en gjennomsnittlig bruttoinntekt på cirka 19.400 dollar per skip per dag, opplyses det i en melding.Dette er opp fra 19.000 dollar i februar.Også PSV-flåten tjente mer penger.Aksjen stiger 4,4 prosent til 3,77 kroner.Det norske Kjell Inge Røkkes Det norske oljeselskap gjør enkelte endringer i innkallingen til dagens obligasjonseiermøte, og har ifølge en fersk melding nå støtte fra majoriteten av obligasjonseierne.«Den opprinnelige innkallingen med de foreslåtte endringene har mottatt støtte fra majoriteten av obligasjonseierne som har bekreftet at de vil stemme for selskapets forslag i obligasjonseiermøtet», heter det.Det norske faller 0,8 prosent til 44,10 kroner.EVRY-kontrakt Länsförsäkringar Bank og EVRY inngår ny treårskontrakt.«Länsförsäkringar Bank har en klar målsetting om å være ledende innenfor det digitale kundemøtet. Et absolutt krav til samarbeidspartner har derfor vært evnen til å raskt komme ut med nye banktjenester og produkter», skriver Evry i en fersk melding.Evry er uendret på 14 kroner.BW Offshore-kontrakt forlenges BW Offshore har ifølge en melding signert en avtale med Petrorio for en kontraktsforlengelse på ett år for leie og drift av FPSOen «Polvo».BW Offshore faller 2,2 prosent til 5,45 kroner. 

Nyheter
Børs