Myrseth frykter en konkursbølge på børsen

- Det er som å pisse i buksa en kald vinternatt, sier investeringsdirektør Stig Myrseth.

Dovre Forvaltning / photographer - Gediminas Zilinskas / www.zilinskas.net
Børs

I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at miksturen av skiferrevolusjonen og høye gjeldsnivåer utgjør en eksistensiell trussel mot mange rigg-, supply- og seismikk-selskaper på Oslo Børs.- Tilgangen på billigere skiferressurser kan føre til en mangeårig lavkonjunktur i offshore-næringen. Det er lett å forestille seg at komplekse og dyre felt på dypt vann eller i Arktis vil tape kampen om investeringskronene, forteller Myrseth.Investeringsdirektøren minner om at offshore-krisen allerede har krevd sitt første offer. Seismikk-selskapet Seabird har nylig gått gjennom en finansiell restrukturering hvor kreditorene måtte ta til takke med aksjer i stedet for penger. De opprinnelige eierne sitter igjen med en prosent av selskapet.Myrseth tror at flere vil følge. Her kan nevnes at gjelden til Polarcus handles til en effektiv rente på 80 prosent i obligasjonsmarkedet. Han mener det er et dårlig tegn når kapitalintensive virksomheter må betale kredittkortrenter eller verre for å låne penger.Polarcus er imidlertid langt fra alene. EMGS-gjelden handles til 26 prosent rente, mens de tilsvarende nivåene for Dolphin, Songa og Havila er på henholdsvis 22, 18 og 18 prosent.- Selv verdens største riggselskap, Seadrill, må punge ut med 12 prosent rente om de vil låne mer. La oss håpe de slipper det. Å låne til slike renter, er som å pisse i buksa en kald vinternatt, avslutter Myrseth.Denne uken foretar han ingen endringer i Dovre-porteføljen.Kjøpsanbefalingene:•          Kongsberg Automotive•          Panoro Energy•          Norwegian Property•          Avance Gas•          Aurora LPG•          REC SiliconStig Myrseth sitter i valgkomiteen i Panoro Energy og eier 500.000 aksjer i selskapet.

Nyheter
Børs