Oppgang på Asia-børsene

De asiatsiske markedene, med unntak av Japan, steg mandag.

Samtale ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP
Børs

De asiatiske børsene, med unntak av Japan, tolker fredagens skuffende jobbtall fra USA, positivt. Investorene mener det vil utsette renteoppgangen i landet, noe som førte til børsoppgang i Asia mandag.Fredagens non farm payrolls var de svakeste tallene siden 2013.Ifølge analytikere peker nå alle tall og tegn på at den amerikanske sentralbanken, FED, ikke vil sette opp renten i USA før tidligst september.- Vi mener fortsatt at første renteheving vil skje i september, sier sjeføkonom i Barclays Capital, Michael Gapen til CNBC.Det var ventet liten handel på børsene som holder åpent mandag. Børsene i Australia, New Zealand, Kina, Hong Kong og Taiwan holder stengt mandag.

Nyheter
Børs