Oslo Børs flørter med nye rekordnivåer

Festen fortsetter på Oslo Børs.

aksje kvinner analytiker megler.jpg
Børs

Kort tid etter at dagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 645,43, opp 0,10 prosent.Tirsdag ble det satt rekord da hovedindeksen endte på 644,80, etter en opptur på hele 3,64 prosent. På det aller meste var børsen like før stengetid oppe i 645,02.Den gamle rekorden fra 24. juni i fjor var på 632,37.Veien videreForvalter Albert Collett i Arctic Fund Management er ifølge DN positiv til å investere i aksjer selv på dagens rekordnivåer. Investorene ser fortsatt ut til å legge en stor del av formuen inn i aksjer, mener han.– Utviklingen for aksjer må ses i sammenheng med om pengene hadde blitt lagt i madrassen, på bankkontoen eller i rentemarkedet. På Oslo Børs får du en direkteavkastning på fire prosent årlig i snitt (i form av utbytte, red.anm.), og det er fire ganger mer enn på bankkontoen. Børsen er et godt sted å være fremover, sier Collett til avisen.Gigantisk oppkjøpOnsdag morgen har det blitt kjent at Shell kjøper BG Group for 47 milliarder pund, tilsvarende 561 milliarder kroner. Budet, som selskapene nå anbefaler aksjonærene å godta, ligger 52 prosent høyere enn BGs markedsverdi.Etter det den britiske finansavisen City AM erfarer, vil Helge Lund forlate BG Group når Shell har overtatt selskapet.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 58,40 dollar, ned 1,18 prosent. Statoil stiger hele 2,55 prosent til 155,60 kroner.Aktører som Det norske oljeselskap og DNO klatrer henholdsvis 3,38 prosent og 3,51 prosent VeidekkeVeidekke solgte ifølge en fersk melding totalt 462 boliger i første kvartal 2015.Samlet salgsverdi for boligene er 1,69 milliarder kroner, noe som betyr at 1. kvartal var det sterkeste enkeltkvartalet i konsernets historie.«I Norge er det Østlandet som har den høyeste aktiviteten, men også i Trondheim og Kristiansand er salget godt. I Sverige er aktiviteten høy i alle våre satsingsområder, Gøteborg, Skåne og Stor-Stockholm», skriver Veidekke i pressemeldingen.Aksjen klatrer 0,52 prosent til 96,50 kroner.

Nyheter
Børs