Rekordnyhet sendte aksjen opp på Oslo Børs

Onsdag var optimistene i flertall.

Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,48 prosent før den sluttet på 622,16 poeng. Det ble omsatt aksjer for to milliarder kroner. I løpet av den siste måneden har hovedindeksen lagt på seg 1,06 prosent mens Oslo Børs kan vise til en oppgang på 8,01 prosent hittil i år.Olje/StatoilEt fat Nordsjøollje omsettes for 55,16 dollar, opp 0,09 prosent.Statoil sluttet på 144 kroner etter en oppgang på 0,84 prosent.Vi tar også med at RAK Petroleum falt 15,49 prosent på syltynn omsetning mens DNO endte ned 3,70 prosent. Rekordkvartal for Selvaag Bolig I løpet av 1. kvartal 2015 solgte Selvaag Bolig 308 boliger med en samlet verdi på 1,02 milliarder kroner. Dette er ifølge en melding det beste kvartalet i selskapets historie.- Boligsalget i årets første kvartal har vært eksepsjonelt godt. Generelt har det vært svært få boliger til salgs, samtidig som etterspørselen har vært svært god. Spesielt har dette vært tilfellet i Stor-Oslo der vi har en betydelig markedsposisjon, med mange boliger ute for salg. I løpet av kvartalet har vi også styrket tomtebanken i Oslo-området ytterligere, sier administrerende direktør Baard Schumann i en kommentar.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Selvaag Bolig med et kursmål på 35 kroner.Onsdag klatret aksjen 2,87 prosent til 28,70 kroner. Dagens høyeste notering var på 29,30 kroner.Deep Sea Supply Deep Sea Supplys AHTS-flåte hadde i mars en gjennomsnittlig bruttoinntekt på cirka 19.400 dollar per skip per dag, opplyses det i en melding.Dette er opp fra 19.000 dollar i februar. Også PSV-flåten tjente mer penger.Aksjen la i dag på seg 0,28 prosent før den sluttet på 3,62 kroner.Det norske oljeselskap Kjell Inge Røkkes Det norske oljeselskap gjør enkelte endringer i innkallingen til dagens obligasjonseiermøte, og har ifølge en fersk melding nå støtte fra majoriteten av obligasjonseierne.«Den opprinnelige innkallingen med de foreslåtte endringene har mottatt støtte fra majoriteten av obligasjonseierne som har bekreftet at de vil stemme for selskapets forslag i obligasjonseiermøtet», heter det.Det norske oljeselskap falt i dag 1,17 prosent til 43,95 kroner.Ocean YieldOcean Yield kjøper åtte kjemikalietank-nybygg for totalt 306,8 millioner dollar, eller 2,49 milliarder kroner. Ifølge en børsmelding har skipene femtenårskontrakter med Navig8 Chemical Tankers.De fire første skipene bygges av Hyundai Mipo Dockyard i Korea mens de fire siste skipene bygges ved STX-verftet i Korea.Navig8 Chemical Tankers har en opsjon på å kjøpe skipene i leieperioden, hvor den første kan utøves etter fem år.Ocean Yield sluttet dagen på 52,25 kroner, opp 0,97 kroner.BW Offshore BW Offshore har ifølge en melding signert en avtale med Petrorio for en kontraktsforlengelse på ett år for leie og drift av FPSOen «Polvo».BW Offshore falt 2,33 prosent til 5,44 kroner.

Nyheter
Børs