Ser Stolt-Nielsen-aksjen kraftig opp

Det er solid oppside i Stolt-Nielsen-aksjen, mener meglerhus.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Børs

Stolt-Nielsen presenterer i morgen resultatene for første kvartal. Selskapets regnskapsperiode dekker månedene desember, januar og februar. Gjennomgangen etter fjerde kvartal viste et resultat 10 prosent over DNB Markets' estimat og 15 prosent over konsensus. For første kvartal 2015 venter meglerhuset en omsetning på 542 millioner dollar og en EBITDA på 105 millioner dollar.Konsensus ligger på henholdsvis 553 og 101 millioner dollar.Stolt-Nielsen stengte i går på 124,50 kroner pr aksje. DNB Markets har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 181 kroner pr aksje.Kursmålet er basert på et estimat for summen-av-delene med utgangspunkt i 12-måneders forward inntjening og en EBITDA på henholdsvis 5x, 10x og 6x for de tre virksomhetsområdene Tankers, Terminals og Tank Containers.Stolt-Nielsen stiger 2,0 prosent til 126,50 kroner.Oppsiden er dermed på 43 prosent.

Nyheter
Børs