Shell kjøper BG Group for 560 milliarder kroner

Shell kjøper BG Group for 47 milliarder pund, tilsvarende 561 milliarder kroner, opplyser de to selskapene.

Børs

Budet, som selskapene nå anbefaler aksjonærene å godta, ligger 52 prosent høyere enn BGs markedsverdi.I en felles pressemelding opplyser de to selskapene at Shell skal betale 383 pence i kontanter og 0,4454 Shell B-aksjer per aksje i BG Group.Avtalen innebærer at BGs aksjonærer vil sitte igjen med en eierandel på rundt 19 prosent i det nye, sammenslåtte selskapet.BG Groups aksjeverdi lå på 910,40 pence da børsene stengte tirsdag ettermiddag, før nyheten om samtalene med Shell først ble kjent i The Wall Street Journal. Det ga selskapet en markedsverdi på 30,7 milliarder pund, tilsvarende 367 milliarder kroner.BG Group ledes av norske Helge Lund, tidligere konsernsjef i Statoil. Det er ikke kjent hvilken rolle han vil få framover.

 

Nyheter
Børs