Skal være villig til å bla opp 550 milliarder for oljeselskapet

Shell er i samtaler med BG Group om oppkjøp av selskapet for rundt 550 milliarder kroner.

Royal Dutch Shell's CEO Ben Van Beurden speaks during a press conference to give detail on the group's 4th quarter 2013 results in London, Thursday, Jan. 30, 2014. In Shell Oil s latest setback in the United States, the company s new CEO has said the company won t drill in the Arctic circle off Alaska s shore in 2014, and may never do so. The decision by Ben van Beurden follows a negative Federal court decision last week. Environmentalists are still challenging whether the government s 2008 decision to open the area to exploration was correctly granted in the first place. (AP Photo/Alastair Grant)
Børs

Det er kilder med kjennskap til saken som sier Shells bud har en verdi på rundt 46 milliarder pund, tilsvarende 550 milliarder kroner, skriver Financial Times.Hvis opplysningene stemmer, vil det bety at budet ligger omtrent 50 prosent over BG Groups markedsverdi.BG Groups aksjeverdi lå på 910,40 pence da børsene stengte tirsdag ettermiddag, før nyheten om samtalene med Shell først ble kjent i The Wall Street Journal. Det ga selskapet en markedsverdi på 30,7 milliarder pund, tilsvarende 367 milliarder kroner.BG Group ledes av norske Helge Lund, tidligere konsernsjef i Statoil.BG bekreftet i en pressemelding tirsdag kveld at selskapet er i samtaler med Shell, men understreket samtidig at det ikke er sikkert at Shell vil legge inn et formelt bud.BG-aksjen stiger kraftig

 

Nyheter
Børs