Spår oljepris i 80 dollar

professor og tidligere sjeføkonom i Statoil, Klaus Mohn, tror oljeprisen skal solid opp.

Foto: AP Photo/Mary Altaffer.
Børs

I en fersk spørreundersøkelse gjennomført av DN er professor og tidligere sjeføkonom i Statoil, Klaus Mohn den største oljeoptimisten.Mohn spår ifølge DN en oljepris rundt 80 dollar ved utgangen av 2015 og rundt 90 dollar ved utgangen av 2016.- Når tilstrammingen først kommer, tror jeg oljeprisen kan komme raskt opp, sier Mohn til avisen.Professoren viser til at dagens lave priser vil gjøre at både tilbudet dempes og at etterspørselen øker.- Da får vi en tilstramning i markedet, sier Mohn.Han sier imidlertid likevel at han ikke ser for seg en oljepris over 100 dollar med det første. - Med den volatiliteten man har hatt i oljemarkedet kan man selvsagt ikke utelukke at prisen kommer over 100 dollar i overskuelig fremtid, men de nærmeste par årene vil jeg bli overrasket om vi ser en oljepris over 100 dollar, sier Mohn.

Nyheter
Børs