To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.
Børs

I onsdagens rapport fra Investtech omtales Jinhui Shipping og Telenor som kjøpskandidater. Storebrand får en salgsanbefaling.- Jinhui Shipping steg over 20 prosent i mars. Kursen brøt med det opp gjennom taket i en fallende trendkanal, samt opp gjennom motstanden ved 14 kroner. Dermed signaliseres fortsatt positiv utvikling, og høy RSI-verdi viser at det er godt momentum i aksjen. Kursen har en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon under utvikling, og et eventuelt brudd opp gjennom motstanden rundt 16 kroner vil utløse et kjøpssignal. Skulle kursen derimot reagere tilbake, er det støtte rundt 14 kroner samt ved 11,60 kroner. Det er ikke meldt innsidehandler i aksjen siden 2010. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Tyvand.- Telenor ligger i en bred, stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har støtte rundt 148 kroner, mens det ligger motstand ved cirka 170 kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver analytikeren.- Storebrand ligger i en fallende trend og videre nedgang innenfor denne indikeres. Kursen har falt kraftig etter salgssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet ned gjennom støtten ved 33,66 kroner i fjor høst. Selv om kursmålet ved 29,70 kroner er nådd, signaliserer formasjonen fortsatt negativ utvikling. Volumtopper korresponderer med kursbunner og volumbunner korresponderer med kurstopper, noe som bekrefter det negative trendbildet. Aksjen er imidlertid positiv på innsidehandler etter at CCO Robin Kamark nylig brukte 300.000 kroner på å øke sin eksponering mot selskapet med rundt 50 prosent. Innsidekjøp til tross, aksjen anses samlet sett teknisk negativ. Vurdering: Svak salgskandidat, avslutter Tyvand.

Nyheter
Børs