Troms Kraft leverer overskudd

For første gang på fem år vil Troms Kraft levere positive regnskapstall. Det foreløpige resultatet før skatt er på 167,6 millioner kroner for 2014, opplyser selskapsledelsen.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
Børs

Dette er en klar forbedring fra 2013 der resultatet før skatt var på minus 417,5 millioner og årsresultatet endte på minus 487 millioner kroner. Det foreløpige årsresultatet for 2014 er på 87 millioner kroner.- Vi er glad for at vi for første gang på mange år kan levere positive regnskapstall. Vi er fortsatt preget av hendelsene i Kraft og Kultur i 2011, som førte til at vi måtte ta store tap i 2011, 2012, og 2013, sier konsernsjef Semming Semmingsen på en pressekonferanse i Tromsø.Hendelsene han sikter til, er avsløringen av at regnskapstallene i datterselskapet Kraft og Kultur var blåst kraftig opp. Neste uke starter den svenske straffesaken mot tidligere administrerende direktør Boris Benulic som er tiltalt for grov svindel.- De fleste av de tapsbringende kontraktene i Kraft og Kultur gikk ut i 2014, opplyser Semming Semmingsen. (©NTB)

Nyheter
Børs