Uproblematisk å bli rekruttert av Lund

Mandag ble det kjent at tidligere Statoil-sjef Helge Lund har rekruttert Statoil-veteranene Tom Melbye Eide og Katie Jackson til ledelsen i oljeselskapet BG Group.

Børs

Det synes Tom Melbye er uproblematisk, skriver DN.- Jeg er på utsiden av selskapet og Katie har selv sluttet i selskapet, sier Eide.Avisen skriver at han ikke vil svare på om Lund tok kontakt med ham direkte.Statoils informasjonsdirektør Jannik Lindbæk opplyser at Lund inngikk en avtale med Statoil da han sluttet, om at han ikke skulle rekruttere nøkkelpersoner fra Statoil.– Det foreligger en slik avtale, sier Lindbæk til DN, som også opplyser at den er tidsbegrenset.Avisen skriver at Tom Melbye Eide har vært i aluminiumsselskapet Sapa siden 2013. Han er juridisk direktør, og har i utgangspunktet oppsigelsestid ut august. Meningen er at han skal tiltre en tilsvarende stilling i BG etter Graham Vinter. Katie Jackson blir direktør for global strategi i BG, etter tidligere å ha jobbet med fusjoner og oppkjøp i Statoil. Hun sluttet i Statoil på begynnelsen av året, før ansettelsen. Det lyktes ikke DN å få fatt i henne.

Nyheter
Børs