Børsoppgang i Japan - heftig Nintendo-rally

Tokyo avsluttet uken med oppgang, men ellers i Asia var bildet mer blandet fredag.

Børs

Tokyo-børsen avsluttet uken med oppgang.Nikkei steg 0,45 prosent til 19.379,19, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,83 prosent til 1.587,76.Utviklingen skjedde i kjølvannet av oppgang i New York i går foran arbeidsmarkedsrapporten senere i dag.Enkelte kommentarer på Wall Street pekte på at lave jobless claims-tall kan tyde på en positiv overraskelse.Konsensus ligger ifølge Marketwatch på at 233.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren (non-farm payrolls) i april.Det vil i så fall være et oppsving fra mars, da bare 126.000 jobber ble skapt.- Investorer er lettet nå og risikoaversjonen har avtatt, sier strateg Nobuhiko Kuramochi hos Mizuho Securities til Reuters.Nintendo-rally Nintendo smalt opp over 7 prosent til sitt høyeste på over fire år etter å ha guidet en dobling av driftsresultatet til 50 milliarder yen (416,88 millioner dollar) i regnskapsåret som avsluttes mars 2016.Flere eksportører endte opp, deriblant Toyota Motor og Honda Motor. Sistnevnte steg nesten 2 prosent.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen var bildet litt blandet.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,5 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 i Shanghai faller over 0,4 prosent.Rødfargen preger børsene i både Seoul, Taiwan og Sydney, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,5 prosent.Asia-oversikten her.

Nyheter
Børs