Iran sier norsk tankskip skyldte penger

Iran etterlyser det norskdriftede tankskipet Alpine Eternity, som har kollidert med en av deres oljeplattformer. Iranske skip skal ha skutt direkte mot skipet torsdag.

Dollar.jpg
Børs

Habib Jadidi, talsmann for et iransk oljefelt, sier skipet kolliderte med en iransk oljeplattform natt til 22. mars. Han mener skadene vil koste 300 millioner dollar – 2,2 milliarder kroner – å reparere, ifølge AFP.– Vi håper andre land vil samarbeide om å konfiskere og overlevere dette skipet, sier Habib Jadidi til det statlige nyhetsbyrået Shana.– UnødvendigTorsdag skjøt en gruppe mindre skip først varselskudd mot tankskipet. Da kapteinen ignorerte skuddene og ordren om å stanse i internasjonalt farvann, skjøt de direkte mot skipet.Ifølge South Marine, som eier tankskipet, kom skuddene fra skip tilhørende Irans væpnede styrker.Transpetrol, som drifter skipet gjennom sitt norske selskap Transpetrol TM, bekrefter at skipet kolliderte med en iransk oljeplattform.– Vi har hatt dialog med iranske myndigheter siden hendelsen for å få klarhet i ansvarsspørsmålet. Vi kan ikke forstå hvorfor de så det nødvendig å gå til slike skritt, sier Transpetrols talsmann Pat Adamson til NTB.Utenfor Dubai– Alpine Eternity forsøkte å dra fra regionen før saken var løst, sier Jadidi, uten å direkte bekrefte at iranske skip angrep tankeren.Alpine Eternity kom seg inn i farvannet til De forente arabiske emirater torsdag. Fredag lå skipet ankret opp utenfor Dubai, og mannskapet var i trygghet, ifølge nyhetsbyrået Reuters. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv