Laksen spretter på børsen

Tidenes beste resultat ble lagt frem i går. I dag tar hele sektoren sats.

Børs

Oslo Børs er i fint driv onsdag, og flere fiskeaksjer ligger i front etter kvartalstall fra Lerøy Seafood og Austevoll Seafood.De to stiger hhv. 2,8 prosent til 254 kroner og 2,5 prosent til 45,30 kroner.Sjømatindeksen stiger over 3 prosent, mens Marine Harvest viser vei med en oppgang på 4,2 prosent til 91,45 kroner. - Marine Harvest-aksjen har vært veldig svak den siste uken, så jeg tror rett og slett vi ser en gjeninnhentingseffekt. Jeg tror samtidig aksjen er hjulpet av gode tall for Bakkafrost i går, samtidig som Lerøy er litt bedre i dag, sier Nordea-analytiker Kolbjørn Giskeødegård til TDN Finans. Faktisk la Bakkafrost tirsdag frem det beste kvartalsresultatet innen børsnotert lakseoppdrett noen gang.- Marine Harvest har riktignok allerede lagt frem tall for dette kvartalet, men spesielt tallene fra Bakkafrost viser jo at det er mulig å tjene veldig gode penger i denne bransjen, sier Giskeødegård til nyhetsbyrået.

Nyheter
Børs