Oljen ødela for børsen, men beste aksje steg 40 prosent

Det var store utslag både i positiv og negativ retning på Oslo Børs torsdag.

Børs

Oslo Børs åpnet opp torsdag morgen, men snudde raskt ned. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,8 prosent til 640,98, dratt ned av blant annet oljeprisen.- Den svakere dollaren er definitivt en tyngende faktor for europeiske aksjer ettersom korrelasjonen mellom amerikansk valuta og europeiske aksjer er svært høy, konstaterer aksjestrateg Christian Stocker i UniCredit ifølge Reuters. Nå koster dollaren 7,47 kroner, mens den var helt nede i 7,31 kroner etter at Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. EURUSD er 1,1243.2015-avkastningen er dermed på 11,3 prosent.Torsdagens omsetning var på 5,5 milliarder kronerEn rekke selskaper la frem sine tall for 1. kvartal torsdag, Du finner alle våre resultatsaker her!Oljeprisen rett ned igjenBrent-oljen faller 1,4 prosent til 66,77 dollar fatet, etter å ha vært oppe i 68,49 dollar tidligere på dagen. Den amerikanske WTI-oljen er ned 2,1prosent til 59,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,13 dollar fatet ved børsslutt onsdag. Årets laveste notering ble satt 13. januar, da Brent-oljen ble omsatt for 46,59 dollar fatet.Oljeprisen steg kraftig på amerikanske lagertall onsdag.Amerikanske EIA meldte onsdag at landets oljelagre falt med 3,9 prosent i løpet av uken frem til 1. mai. Dette var i strid med analytikerestimater som forutså en vekst på 1,1 millioner fat, og det var den første uken med lagernedbygging siden 26. desember, skriver The Wall Street Journal, fiølge TDN Finans.Optimismen rundt lagertallene førte oljeprisene opp på nye toppnivåer for de seneste fem månedene.Statoil falt 3,5 prosent til 153,80 kroner.Orkla opp på tall Orkla var et av selskapene som har lagt frem sine førstekvartalstall torsdag morgen. Tungvekteren ga bunnlinjen et kraftig løft i perioden, og overgikk de fleste av analytikernes forventninger.Selskapet kunne melde om et resultat etter skatt på 640 millioner kroner i 1. kvartal 2015, mot 476 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 581 millioner kroner.Handelsbanken Capital Markets vil trolig høyne Orkla-estimatene sine som følge av rapporten, melder nyhetsbyrået.Meglerhuset gjentar sin svake kjøpsanbefaling (akkumulér) med kursmål 65 kroner.Orkla steg 4,5 prosent til 60,35 kroner på nyheten.EMGS-underskudd Seismikkselskapet Electromagnetic Geo-Services la frem et underskudd for 1. kvartal, men det var ikke fullt så ille som analytikerne hadde fryktet.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på minus 1,22 millioner dollar i 1. kvartal 2015, mot 8,24 millioner dollar i samme periode året før.  Ifølge Reuters var det ventet et resultat på minus 3 millioner dollar.Aksjen åpnet rolig, men endte ned 18,1 prosent til 2,27 kroner.Resultatrush Også en rekke andre selskaper har lagt frem kvartalstall torsdag.Hexagon Composites slet i 1. kvartal , og falt åtte prosent på Oslo Børs. I.M. Skaugen kuttet i underskuddet, men falt likevel 13,8 prosent.Blom opp på melding For to uker siden ble det kjent at Blom har inngått en avtale om å slå sammen virksomheten med Team Bane AS.Torsdag melder selskapet at de også har inngått en avtale om å erverve Svensk Järnvägsteknik AB og dets datterselskaper, og at de i tillegg endrer navn til NRC Group.Aksjen endter opp hele 40,6 prosent til 27,70 kroner.Norwegian økte med 7 prosent Norwegian Air Shuttle meldte torsdag at de fraktet 2.134.040 passasjerer i april i år, opp 7 prosent i forhold til året før.- Pilotstreiken påvirket tallene også for april. Men vi er godt fornøyd med at vi på tross av dette fyller flyene bedre enn samme periode i fjor. Ikke minst er vi fornøyd med at vi fortsetter å tiltrekke oss mange nye kunder i Europa og USA, som beviser at vår internasjonale strategi fungerer, sier adm. direktør Bjørn Kjos i en kommentar.- Tallene var stort sett som ventet og de viser en underliggende bedring i markedsbalansen, kommenterer analytiker Ivar Lemmechen Gjul i Fondsfinans overfor Reuters.Aksjen klatret 13 prosent til 313,20 kroner.Vardia taper dobbelt så myeVardia Insurance Group ASA kom torsdag morgen met et resultatvarsel. Resultatestimatet for første kvartal 2015 blir et tap på 50-60 millioner kroner, og ikke på 20-30 millioner som meld tidlgiere.Det ble opplyst at selskapet har igangsatt og planlagt tiltak for å redusere konsernets kostnader og for å styrke konsernets solvensmarginkapital slik at selskapet ikke kommer i brudd med kapitalkravet.Torsdga ettermiddag ble det meldt det at selskapet vil gjennomføre en emisjon. 375 millioner nye aksjer skal utstedes til kurs 1,00 kroner, noe som tilsvarer en rabatt på 44,2 prosent i forhold til teoretisk aksjekurs ex tegningsretter på 11 kroner.Hver aksjonær vil få 8,53 tegningsretter per aksje de eier.Nyheten sendte Vardia ned 16,9 prosent til 10,05 kroner.1 x all time high, 7 x all time lowFolkeaksjen Telenor nådde ny historisk toppnotering for sluttkurs torsdag. Den lyder på 177,60 kroner, opp 0,5 prosent. Intradag var imidlertid aksjen oppe i 183 kroner onsdag, etter fremleggelsen av knallsterke kvartalstall.Scana Industrier, EMGS, Kværner, Vardia, EMAS Offshore og NextGenTel nådde nye bunnoteringer.

Nyheter
Børs