SAS kansellerer avganger på grunn av streik

På grunn av pilotstreiken må SAS kansellere fem interkontinentale flygninger i pinsehelgen.

Publisert 22. mai 2015 kl. 13.44
Oppdatert 22. mai 2015 klokken 13.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 113 ord
Svein Østerhus

Oslo– New York søndag er blant de berørte rutene.Hver kansellering rammer 500 passasjerer, opplyser SAS' pressetalsmann Knut Morten Johansen til NTB.I tillegg til flygningen tur/retur New York, kanselleres fire interkontinentale flygninger fra København. Det gjelder til Shanghai lørdag og søndag, Chicago søndag og San Francisco søndag.– For Norges del gjelder dette kun Oslo– New York. Det får ikke konsekvenser for flygninger innenriks eller til Europa. Og foreløpig ser vi ingen eskalering av situasjonen, sier Johansen.– Vi beklager selvsagt dette. Vi har startet jobben med å få passasjerer over på andre avganger og flyselskaper. Det er mange passasjerer som involveres på langflygningene, legger han til.Johansen opplyser at hver kansellering koster SAS 1,6 millioner kroner.