Stordalen økte omsetningen med 561 millioner kroner

Petter A. Stordalen slo til med omsetningsrekord i 2014.

Børs

Hotellkongen Petter A. Stordalen kan se tilbake på et bra år for Nordic Choice Hotels. Omsetningsrekord og en rekke nyetableringer er stikkord for året som har gått.Ved utgangen av 2014 hadde Nordic Choice Hotels 179 hoteller med til sammen 29.785 hotellrom fordelt på Norden og Baltikum.Fjorårets omsetning endte på 7,23 milliarder kroner, opp 561 millioner kroner fra 2013.Driftsresultatet (EBITDA) var på 545 millioner kroner, opp 23 millioner kroner fra året før. EBIT endte på 253 millioner kroner, ned ni millioner kroner fra 2013.Ifølge en melding har det blitt utgiftsført engangskostnader forbundet med åpning og overtagelse av nye hoteller med 50 millioner kroner.- Tross økt kapasitetsvekst og tøffere tider i Norge i forbindelse med reduksjon i oljeprisene har Nordic Choice Hotels hatt et godt år. Vi har klart å tilpasse oss nye omgivelser og kapitalisert på mulighetene som presenterer seg i kjølvannet av utfordringer, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.Vekst vil fortsatt prege selskapet de neste årene. Ni nye hoteller vil i løpet av 2015 komme innunder Nordic Choice-paraplyen.

Nyheter
Næringsliv