Aksjestrateg: - Vi er inne i en trist periode nå

Nordeas aksjestrateg Erik Fosland forstår investorene som selger.

Børs

Stemningen er laber på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen er i skrivende stund ned 1,4 prosent til 642,50.Ifølge Nordeas aksjestrateg Erik Fosland tynger usikkerheten rundt greske gjeldsforhandlinger markedene.- Det at de utsetter betalingen til slutten av måneden bygger ikke akkurat tillit. Usikkerheten gjør at børsene faller internasjonalt, sier Fosland til TDN Finans.- Trist periodeHan trekker overfor nyhetsbyrået også frem den siste tids renteoppgang som en negativ faktor for børser internasjonalt, fordi alternativkostnaden ved å eie aksjer blir høyere.- Historisk sett er det jo slik at en skal kjøpe på Oslo Børs fra desember til mai, så vi er inne i en trist periode nå, sier Fosland.- Når en summerer situasjonen rundt Hellas, høyere renter og børsens historiske utvikling er det forståelig hvis noen driver gevinstsikring, avslutter aksjestrategen overfor TDN Finans.

Nyheter
Børs