Analytiker i ABG Sundal Collier, Lukas Daul, tror riggmarkedet vil slite i lang tid, skriver Dagens Næringsliv.- Aksjemarkedet leter med lupe hver dag etter tegn og signaler for at ting snur, men ser man på det underliggende riggmarkedet istedenfor er det få tegn til at ting snur med det første, sier han til avisen.Analytikeren påpeker at det nesten ikke er noe etterspørsel og at rigger går av kontrakt mens nye blir levert uten kontrakt, noe han mener ikke kan fikses over natten.- Generelt er det en dårlig kombinasjon å gå inn i et svakt marked med mye gjeld og åpen kapasitet utsatt for slutninger på lave nivåer. Det er en fordel å ha en sterk eier som kan støtte selskapet gjennom nedturen ved å stille opp og sørge for at selskapet klarer seg. Mange nybygg bestilt de siste årene betyr mye gjeld på balansen til selskapene. Å gå inn i en nedtur med høy gearing er utfordrende, særlig hvis nedturen blir lang, sier Daul til DN.