Pilene peker nedover fra start på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 628,22, ned 0,06 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 283 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed ned 3,8 prosent den siste måneden, men opp 9,1 prosent til så langt i år.Utviklingen skjer i kjølvannet avi New York i går, etterfulgt av tidligere i dag.Investorene i USA ble oppmuntret av og sentralbanksjef Janet Yellen, om at USAs økonomi trolig er sterk nok til å stå imot en renteøkning senere i år.- Folk var bekymret for om Fed skulle være mer aggressive. Det skiftet fikk vi ikke, og det utløste lettelse, sier direktør Adam Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.Det mest oppsiktsvekkende i onsdagens rentebeskjed var Feds nedjustering av BNP-veksten i 2015, fra 2,5 til 1,9 prosent. Et kutt var ventet, men ikke så høyt.Møtet mellom eurogruppen og Hellas ble kveld uten at partene var blitt enige om en ny avtale om den greske situasjonen.En kilde nær forhandlingene kaller ifølge Reuters møtet «tragisk», og sier det ikke engang kom en forespørsel om å forlenge den greske låneavtalen med kreditorene som går ut ved månedsskiftet.Den greske låneavtalen med de internasjonale kreditorene i EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) løper ut 30. juni. Samtidig er det siste frist for Hellas til å betale inn 1,6 milliarder euro i renter og avdrag på et IMF-lån - penger Hellas ikke har.Oljeprisen faller svakt i tynn handel fredag.Brent august-olje er ned 0,1 prosent til 64,22 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,4 prosent til 60,21 dollar fatet.Utviklingen skjer etter at amerikanske skiferoljeprodusenter ifølge Reuters varsler høyere produksjon i år, til tross for at boringen er trappet ned for å møte det kraftige fallet i oljeprisen det siste året.- Uten store endringer i det fundamentale, så vel som endringer i dollarstyrken, fortsetter oljeprisene å bevege seg sidelengs. Vi tror dette vil fortsette utover dagen, sier Daniel Ang hos Phillip Futures til nyhetsbyrået.På Oslo Børs stiger Statoil marginalt til 142,10 kroner.Utslagene er små blant OBX-aksjene.RCCL og REC Silicon utmerker seg positivt med oppganger på hhv. 2,2 prosent til 618 kroner og 2,0 prosent til 1,84 kroner.Telenor stiger forsiktig, det samme gjør Norwegian.Golden Ocean trekker ned 1,3 prosent til 30 kroner, mens DNO faller 1,2 prosent til 10,33 kroner etter milliardlån og tilbakekjøp av obligasjonslån.Atea suser til topps på taperlisten, og faller hele 13,2 prosent til 69,25 kroner etter i dag, og aksjen er foreløpig uendret på 45 kroner. Kun én aksje faller mer enn nevnte Atea i den tidlige handelen.Vi snakker om Rem Offshore, som går tilbake 18,7 prosent til 37 kroner på syltynt volum - én handel.Oslo Axess-noterte Badger Explorer står i minus 11,3 prosent til 4,01 kroner.Vi tar også med at en annen Oslo Axess-aksje, PCI Biotech, går tilbake 9,7 prosent til 5,32 kroner.I andre enden finner vi skadeskutte Seabird Exploration, som spretter opp 16,7 prosent (ett øre) til syv øre.Scana Industrier og Intex Resources kommer nærmest, med oppganger på hhv. 10,0 prosent til 22 øre og 5,5 prosent til 1,53 kroner.Vi tar til slutt med at Thin Film Electronics legger på seg 5,6 prosent til 5,70 kroner etter at flere