En britisk undersøkelse konkluderer med at eurosamarbeidet er dømt til å mislykkes uansett om Hellas forblir i valutaunionen eller ei, skriver Dagbladet.Ifølge undersøkelsen, som er en del av "Change or go" - som skal vurdere britenes prospekter i EUI, er frykten at Hellas kan ende med å trekke seg ut av EU. Og flere frykter den kan ta med seg eurosamarbeidet i fallet. Undersøkelsen hevder at eurosamarbeidet vil mislykkes uansett.Dagbladet skriver at da eurosonen ble dannet i 1999, ble det argumentert med at felles økonomiske kjøreregler ville virke samlende og at en felles rente ville bidra til å forsterke dette og samle økonomien ytterligere. Studien hevder at eurolandene aldri har vært mer ulike hverandre.- Hellas og Tyskland er for eksempel to ganske ulike land. Mange tyskere klager nå over at renten er for lav i Tyskland, sier sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets til avisen.Det vil si at den renten som trengs i sør er en helt annen enn den som trengs i nord, noe som gjør at oppganger og nedturer i økonomien forsterkes, da sentralbanken ikke kan bruke renten til å motvirke den.Konklusjonen er at euroen ikke over lever i sin nåværende form, ifølge studien.