Opptakten til sommeren har vært negativ på Oslo Børs og de toneangivende europeiske børsene. Hovedindeksen er ned fem prosent siden april-toppen, mens Tyskland er ned ni prosent.I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning skriver investeringsdirektør Stig Myrseth at mange politiske varsellamper blinker rødt. Den greske gjeldskrisen har gått inn i en akutt fase, men Ukraina og Midtøsten kan også spolere feriestemningen.Den gode nyheten er at obligasjonsmarkedet har stabilisert seg samtidig som selskapsresultatene gjennomgående har vært oppmuntrende. Videre er amerikanske makrotall igjen friskmeldte etter en svak start på året.- Vi heller mot at Hellas kommer frem til en avtale med kreditorene ettersom alt annet vil være irrasjonelt. Et overveldende flertall av befolkningen ønsker å beholde euroen samtidig som landet nyter godt av store EU-tilskudd, skriver Myrseth.Hellas-krisen har nå gått inn i en akutt fase, og får vi en løsning, tror Myrseth at det er duket for rally. Omvendt kan det bli ytterligere kursfall om grekerne mot formodning velger konkurs og selvskading.Hellas er ikke den eneste fallgruven. I Ukraina viser våpenhvilen tegn til å kollapse. Dette har fått Vesten til å true Russland med nye sanksjoner, og Putin vil i så fall svare med mot-sanksjoner.Investeringsdirektøren er imidlertid mer bekymret for Midtøsten. I Midtøsten ligger det an til å bli verre før det blir enda verre.- Oljeprisen har de siste månedene stabilisert seg i beltet 60-65. Den stadig mer volatile situasjonen i regionen tilkjennegir imidlertid at vi bør være forberedt på store svingninger. Volatiliteten kan slå begge veier. 1. juli er fristen for de iranske atomforhandlingene. Blir det en avtale og lettelser i sanksjonene, kan oljeprisen og Oslo Børs påvirkes negativt, slår Myrseth fast.