Oslo Børs holder seg inne i positivt terreng onsdag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 630,71, opp 0,33 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 981 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed ned 3,5 prosent den siste måneden, og opp 9,5 prosent hittil i år.Utviklingen skjer i kjølvannet av en sterk børsdag i USA og blandede Asia-børser før i dag.
Investorene opptrer forsiktig, og har sine øyne rettet mot kveldens rentemøte i USA.- Markedet venter ingen store overraskelser. Når det er sagt, er investorene spent på om det blir gitt noen konkrete signaler på når første rentehevning kommer, skrev analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i dagens morgenkommentar.Håpet er at sentralbanksjef Janet Yellen vil eliminere listen av potensielle datoer for renteøkning, en liste som strekker seg fra september til sent neste år.- Akkurat nå priser markedene inn mindre enn 30 prosent sannsynlighet for en renteøkning i september, men mer enn 60 prosent sannsynlighet for en renteøkning innen desember, sier Richard Clarida, global strategisk rådgiver i Pimco til Reuters.- Jeg mistenker Yellen for ikke å bli skuffet hvis markedene, etter pressekonferansen, priser inn høyere sannsynlighet for en september-økning, legger han til.Samtidig stiger spenningen rundt hva som skjer med Hellas.Torsdag er det nytt møte i eurogruppen. Eurosonens finansministre har allerede fått beskjed av den greske finansministeren Yanis Varoufakis at grekerne stiller uten nytt forslag til løsning på landets gjeldsmareritt.Uansett tikker klokken nærmere og nærmere 30. juni, da den eksisterende låneavtalen mellom Hellas og kreditorene i EU/Det internasjonale pengefondet utløper- Den greske gjeldskrisen blir mer og mer akutt for hver dag som går. Europeiske statsobligasjoner reagerer med vesentlige svingninger, skriver Heather Mcardle, direktør for Fixed Income Indices i S&P Dow Jones Indices i en markedskommentar.Oljeprisen er på offensiven onsdag, og Brent august-olje handles for 64,95 dollar fatet. Det er opp 2,0 prosent (1,25 dollar) i dagens handel, og nesten én dollar sammenlignet med stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 1,6 prosent til 60,95 dollar fatet.Oppsvinget skjer etter gårsdagens tall fra American Petroleum Institute (API), som bekrefter sterk etterspørsel og fallende oljelagre i USA.Råoljelagrene falt også i forrige uke, selv etter at raffineriene har kuttet produksjonen.- API-tallene var bullish, og det er stramt i bensin, sier en megler i London til Reuters.På Oslo Børs stiger Statoil 1,3 prosent til 142,70 kroner.Selskapet skal i samarbeid med de tillitsvalgte. Dette arbeidet skal være ferdig til jul, og da blir det avklart nøyaktig hvor mange stillinger som skal kuttes, skriver Stavanger Aftenblad.Utslagene er stort sett positive blant de mest omsatte aksjene, men generelt beskjedne.REC Silicon utmerker seg med en oppgang på 3,7 prosent til 1,70 kroner. Yara er opp 1,3 prosent til 375,40 kroner, mens Seadrill legger på seg 1,5 prosent til 90,85 kroner.Sistnevnte har Transaksjonen gjennomføres med et kontantvederlag på 204 millioner dollar samt overtakelse av gjeld på 336 millioner dollar.DNB får drahjelp fra kredittratingbyrået Moody's, som hever ratinger og ifølge Reuters begrunner det med økt kvalitet på eiendeler og inntjening. Aksjen stiger 0,6 prosent til 133,80 kroner på dagens nest høyeste volum.På den negative siden finner vi Opera på minus 1,1 prosent til 60,95 kroner og PGS på minus 1,6 prosent til 43,60 kroner.Vi tar også med at John Fredriksens tankrederi Frontline trekker ned 3,2 prosent til 21 kroner.Relativt sett stiger ingen mer enn Apptix, som avanserer 17,0 prosent til 1,65 kroner.Nærmest følger Wentworth Resources på pluss 6,5 prosent til 3,75 kroner, mens Nordic Nanovector klatrer 6,0 prosent til 31,80 kroner.Vi merker oss også at Sevan Drilling trekker opp 5,6 prosent til 57 øre.I andre enden finner vi Wilson, som faller 9,6 prosent til 10,40 kroner på tynt volum.DOF kommer nærmest med en nedgang på 7,3 prosent til 7,00 kroner, mens EMGS går tilbake 6,8 prosent til 1,64 kroner.