Oslo Børs har lagt bak seg en svak torsdag, selv om et par oppløftende tall fra USA (ledende indikatorer og Philadelphia Fed-indeksen) sluppet klokken 16:00 sendte markedet litt opp igjen mot slutten av dagen.Hovedindeksen endte ned 0,5 prosent til 628,62.Omsetningen var på relativt beskjedne 3,7 milliarder kroner.Også ellers i Europa er trenden negativ. Stikkordet er fortsatt Hellas, hvor gjeldsbekymringene fortsatt gjelder.Den amerikanske sentralbankens møte torsdag kveld gikk i stor grad i henhold til forventninger. Banken gjentok utsikter til renteøkning senere i år.Norges Bank satte torsdag formiddag til 1,00 prosent. Det er historisk lavt. Beslutningen var i høy grad som ventet, men vi merker oss bevegelser i valutamarkedet. Både euroen og pundet har styrket seg med over en prosent på bekostning av kronen.Storebrand og DNB falt henholdsvis 3,1 og 1,2 prosent.Brent-oljen stiger 0,7 prosent til 64,32 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen er opp 0,7 prosent til 60,71 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 64,95 dollar fatet ved børsslutt onsdag. Årets laveste notering ble satt 13. januar, da Brent-oljen ble omsatt for 46,59 dollar fatet.Statoil endte ned 1,1 prosent til 142 kroner.Flere kilder melder ifølge DNB Markets at Petrobras, ikke overraskende, forbereder en reforhandling av eksisterende avtaler om leie av rigg- og fartøykapasitet. Målsettingen skal være å redusere ratene ned mot dagens markedsnivå.Blant riggselskapene notert i Oslo har Seadrill, Sevan Drilling og Prosafe eksponering mot Petrobras.. Innen subseasektoren har Subsea 7 35-40 prosent av ordrereserven knyttet til rørleggingsflåten i Brasil.  Innen supply varierer eksponeringen. Deep Sea Supply og DOF har begge 13 fartøy engasjert i det brasilianske markedet, mens Siem Offshore og Eidesvik Offshore er eksponert med henholdsvis tre og ett fartøy."Vi har salgsanbefalinger på samtlige av de nevnte aksjene med unntak av Deep Sea Supply og Sevan Drilling, hvor vi har henholdsvis en Holdanbefaling og ingen anbefaling", skriver DNB Markets.Seadrill falt 7,8 prosent til 83,95 kroner, mens Subsea 7 ramlet 3,8 prosent.Hofseth BioCare var onsdagens største vinner med en oppgang på hele 21,8 prosent. Torsdag fortsatte trenden. Sluttnoteringen lyder på 4,01 kroner, opp 6,9 prosent.Selskapet meldte i går at de har , som har salg og markedsføring av helsekost og kosttilskudd på det kinesiske markedet som hovedvirksomhet.Hofseth BioCare forventer betydelige inntekter fra avtalen i 3. kvartal.- Dette er et gjennombrudd for oss, sa Hofseth BioCare-sjef Jon Olav Ødegård i en kommentar.SAS la torsdag morgen . Flyselskapet kvittet seg med alle de røde tallene fra samme periode i fjor, men klarte ikke helt å innfri analytikernes forventninger.Selskapet meldte om et resultat etter skatt på 279 millioner svenske kroner i sitt regnskapsmessig 2. kvartal, mot minus 806 millioner svenske kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 308 millioner svenske kroner.Investorene ser imidlertid ut til å være godt fornøyde med resultatene, og aksjen steg 7,6 prosent til 14,90 kroner.