Et gryende håp om en gresk gjeldsavtale sendte Oslo Børs opp fra start tirsdag. Tokyo-børsen steg 1,9 prosent i morges, mens de øvrige Europa-børsene åpnet bredt opp.
Ved lunsjtider fortsetter hovedindeksen her hjemme opp 0,56 prosent til 643,37.HellasOljeprisenTørr brønn for North EnergyGrieg Seafood: Fisken dørErklærer opsjonTelenor møter motbør i DanmarkFuncom-rallyKursfall etter aksjesalgHexagon-anbefaling
Hellas-forhandlerne har håp om en løsning onsdag.– Vi skal sluttføre prosessen denne uka. Rett og slett fordi vi må. Vi kan ikke som i fotball spille på overtid, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker ifølge NTB til pressen.EU-president Donald Tusk mener eurogruppen bør fullføre prosessen senest onsdag kveld. Mens IMF-sjef Christine Lagarde mener mye hardt arbeid gjenstår de neste 48 timene.– Vi nærmer oss en avtale, sier Frankrikes president François Hollande.Tirsdag formiddag omsettes Brent-oljen for 63,49 dollar fatet, opp 0,24 prosent, mens den amerikanske WTI-oljen er ned 0,13 prosent til 60,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,68 dollar ved børsslutt mandag.Statoil stiger 0,35 prosent til 143,40 kroner.North Energy melder om tørr brønn i Norskehavet. Operatøren for Zumba PL 591, Tullow Oil Norge AS, er i ferd med å avslutte boringen av letebrønn 6507/11-11.North Energy faller 2,6 prosent til 1,50 kroner.Grieg Seafood ASA har økt dødelighet på vestkysten av Vancouver Island som følge av lave oksygennivåer. Foreløpig estimert dødelighet er 1.000 tonn.Aksjen faller 2,53 prosent til 27 kroner.GC Rieber Shipping ASA melder at DOF Subsea Norway AS erklærer opsjon for subsea-skipet «Polar King». RISH-aksjen er foreløpig ikke omsatt.EU-kommisjonen forbereder en advarsel til Telenor og TeliaSonera på grunn av planene deres om å slå sammen virksomheten i Danmark, ifølge Reuters' kilder.Telenor faller 0,11 prosent til 176,70 kroner.Funcom-aksjen stiger 8,22 prosent til 2,37 kroner. Etter børsslutt mandag bekreftet Funcom at LEGO Minifigures Online-spillet vli være tilgjengelig i et begrenset testmarked frem til lanseringen 29. juni. Av praktiske hensyn er Irland valgt som testmarked.Verket Investering AS har solgt 2.200.000 aksjer i Scana Industrier ASA. Etter transaksjonen er beholdningen 5.636.933 aksjer, tilsvarende 7,5 prosent av det samlede antall aksjer i Scana Industrier ASA.Scana-aksjen faller 25 prosent til 15 øre, og er med det dagens desidert største taper.Analytikerne i SEB har startet dekning av Hexagon Composites med kjøpsanbefaling og et kursmål på 35 kroner.Ifølge TDN Finans fremgår det av en rapport tirsdag.«Generelt mener vi det er et attraktivt risiko-/avkastningsforhold i dagens aksjekurs, og at aksjen tilbyr billig eksponering til en strukturell vekst i høytrykk-gasslagringssegmentet. I tillegg gir aksjen eksponering mot det umodne, men spennende hydrogenlagringsmarkedet», heter det.Tirsdag omsettes aksjen for 26 kroner, opp 6,12 prosent.