De amerikanske børsene steg pent torsdag.Dow Jones la på seg 1,00 prosent til 18.115,84, Nasdaq 1,34 prosent til 5.132,95, mens den bredere S&P 500-indeksen avanserte 0,99 prosent til 2.121,24.Nasdaq nådde dermed sin høyeste sluttnotering noensinne. Intradag-rekorden 5.132,52, fra da IT-boblen nådde toppen 10. mars 2000 - ble toppet med grei margin.Ny intradag all-time high er 5.143,32.Sjefstrateg JJ Kinahan hos TD Ameritrade mener Nasdaq-rekorden ikke er noe å hisse seg opp over.- Indeksen har nytt godt av IT og inntektsavhengig konsum, som har gått bra det siste året, sier han til CNBC.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) ble handlet nær 13.Rundt to aksjer steg for hver aksje som falt på NYSE, der 852 millioner aksjer ble omsatt for nesten 3,6 milliarder dollar.WTI-oljen klatret 53 cent til 60,45 dollar fatet på råvarebørsen i New York, mens gullprisen spratt opp 25,20 dollar til 1.202 dollar per unse.Investorene ble oppmuntret av og sentralbanksjef Janet Yellen, om at amerikansk økonomi trolig er sterk nok til å stå imot en renteøkning senere i år.- Folk var bekymret for om Fed skulle være mer aggressive. Det skiftet fikk vi ikke, og det utløste lettelse, sier direktør Adam Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.Det mest oppsiktsvekkende i onsdagens rentebeskjed var Feds nedjustering av BNP-veksten i 2015, fra 2,5 til 1,9 prosent. Et kutt var ventet, men ikke så høyt.Dollaren svekket seg i kjølvannet av Fed-møtet, både mot euro og yen. EURUSD holdt seg nær 1,14.- Hovedkatalysatoren var det Fed sa i går. Det sendte dollaren nedover, til tross for at Hellas er på randen av konkurs, sier sjeføkonom Peter Cardillo hos Rockwell Global Capital til kanalen.Apropos Hellas har landet ikke klart å lande en penger for reform-avtale med sine kreditorer, og Donald Tusk, lederen av Det europeiske råd, sier eurosonens ledere vil møtes for å diskutere situasjonen mandag.På makrofronten 0,4 prosent i mai, den største månedlige oppgangen på over to år, drevet av bensinpriser. Antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd sist uke, mens .Til slutt 0,7 prosent i mai. Med 1,7 prosent oppgang til 159,62 dollar var 3M var den sterkeste blant Dow-komponentene, som alle endte i pluss torsdag.Samtlige 10 S&P 500-sektorer steg, og farmasi og inntektsavhengig konsum noterte seg for nye rekorder.Blant enkeltaksjer ble Oracle straffet med et kursfall på 4,8 prosent til 42,74 dollar etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall etter stengetid onsdag.Apple steg 0,5 prosent til 127,88 dollar etter at Reuters melder om anselig inntjening i salget av Apple Watch, ifølge tall skaffet til veie av analyseselskapet Slice Intelligence.Southwest Airlines steg marginalt etter at Barclays nedgraderte aksjen fra overvekt til undervekt, med det argumentet at aksjen er overpriset sammenlignet med sine konkurrenter.