Shanghai Composite har stupt de siste to ukene, men steg 2,2 prosent tirsdag og berget med det foreløpig den stigende hovedtrenden.På det meste var den viktige indeksen ned 17,6 prosent fra toppen intradag den 12. juni, på 5.178,19. Etter tirsdagens oppgang er nedgangen på 11,6 prosent.Tirsdag steg Shanghai Composite tilbake til sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt, men det er ennå for tidlig å slå fast at faren er over.
Indeksen kan være i ferd med å utvikle en større hode-skulder formasjon, som kan signalisere fall til 3.600, 3.400 og kanskje 3.000. I så fall kan Shanghai Composite stå foran et fall fra toppen på henholdsvis 30-, 34- og kanskje hele 42 prosent.
RSI ligger under 50-nivået og det chartet signaliserer at stigningstakten er på vei ned.Faren for en kraftig nedtur vil ikke være over før den fallende trenden i RSI-chartet blir brutt og indeksen bryter tilbake over 5.000-nivået på stigende omsetning.