Tidligere Skagen-direktør Harald Espedal tjente 100 millioner kroner på Skagenfondene og andre investeringer gjennom sitt private selskap ifjor. Nå satser han på at egne investeringer vil gi større avkastning, skriver DN.Et halvt år etter at han ga seg i Skagen har han trukket ut 60 millioner kroner, for å investere på egenhånd.- Jeg investerte ikke i enkeltaksjer som kunne være aktuelle for Skagen i 2014, men jeg har kjøpt meg opp endel i enkeltpapirer på Oslo Børs. Jeg kjøper gradvis i oljeservice, litt i it, egenkapitalbeviser i sparebanker og et spekter av selskaper på Børsen, sier han til DN.
At han satser i oljeservice vekker kanskje en viss skepsis hos en del.
- Jeg tar de lange brillene på og kjøper på lave verdier. Om aksjene stiger i 2016 eller 2017 gjenstår å se, men når man kan få det så rimelig, er det verdt å vente på det. Jeg har også investert endel i et utvalg gassrederier. Der er det gode tider og gode utbytter, sier Espedal til avisen.