Oslo Børs fulgte de europeiske børsene opp mandag, på håp om at det skal komme til en avtale mellom Hellas og kreditorene i 12. time. – Det kom nye forslag fra Hellas i morges som er et skritt i riktig retning. Det er en mulighet for en avtale denne uka, og det er det vi arbeidet for, sa eurosjef Jeroen Dijsselbloem ifølge NTB mandag ettermiddag.
og var alle opp mer enn tre prosent da Oslo Børs stengte nær dagsbeste mandag. endte på 639,81 poeng, opp 1,20 prosent. Omsetningen av verdipapirer var 3,4 milliarder kroner mandag. var opp 1,05 prosent til 63,68 dollar fatet da handelen startet på Oslo Børs, men falt tilbake til 62,33 dollar per fat ved stengetid, tilsvarende en nedgang på 0,62 prosent intradag. Til sammenligning ble brentoljen omsatt for 63,17 dollar fatet ved børsens stengetid fredag.Muligheten for at Iran vil øke oljeeksporten inn i et allerede overforsynt marked tynger prisen. Deadline for å få på plass en iransk atomavtale som kan bety økning av eksporten er 30. juni. falt 0,63 prosent til 142,90 kroner og tynget en ellers blå børs sammen med oljeserviceaksjene og som falt hhv. 2,12 og 1,52 prosent.Tungvektere som og var opp mellom to og tre poeng, mens Storebrand steg 3,82 prosent.Jan Haudemann-Andersen er blitt storaksjonær i . Haudemann-Andersens Datum tegnet seg for 2 millioner aksjer i en . Prislappen var 27 kroner per aksje. NRC har også meldt om kjøp av Litz Entreprenad AB og Elektrobyggnad Sverige AB som begge opererer innen jernbane-sektoren. Oppgjøret vil skje i form av kontanter og nye aksjer. NRG Group steg 4,91 prosent til 29,90 kroner. meldte om til Rg19. Prislappen var 17 millioner svenske kroner. Aksjekursen endte uendret. steg 0,61 prosent til 32,80 kroner på meldingen om at selskapet nå er i PL616, der Noreco eier 20 prosent av lisensen. steg 6,55 prosent til 1,79 kroner på melding om . Sammen med , som falt 0,93 prosent til 191,00 kroner, har Dolphin startet en stor 3D Sharp Broadband multiklient-undersøkelse som dekker 15.000 kvadratkilometer offshore Australia. Danske Bank som følge av at korrupsjonssaken i Danmark kan føre til en utsatt etterspørsel fra kunder i dansk offentlig sektor. Meglerhuset beholdt kjøpsanbefalingen, mens kursmålet ble kuttet til 95 kroner. Fredag falt Atea-aksjen 15 prosent etter resultatvarsel. Mandag steg kursen 5,15 prosent til 71,50 kroner. satte ny all-time-high med en sluttkurs på 92,75, mens og satte nye all-time-low.