Varsler svakt år for oppdrett - kutter anbefalinger

Nordea Markets mener 2016 ser svakt ut for oppdrettsnæringen, og kutter kursmålene i de fleste lakseaksjene.

Børs

I en analyse fra Nordea Markets, gjengitt av TDN Finans, nedgraderers Lerøy Seafood, Austevoll Seafood og Grieg Seafood til selg fra hold. Samtidig kuttes Bakkafrost fra kjøp til hold, mens Marine Harvest beholder salgsanbefalingen.- Konsensus venter at 2016 vil være et strålende år for inntjening i lakseoppdrett med tre til fire kroner høyere laksepriser enn i 2015. Vi mener det er for optimistisk nedjusterer anslagene våre med én krone, skriver meglerhuset som nå ser en laksepris på 38 kroner i 2015 og 40 kroner i 2016.Kursmål på Lerøy Seafood jekkes ned fra 256 til 250 kroner, Austevoll Seafood kuttes fra 47 til 43 kroner. Salmar jekkes ned syv kroner til 123, mens Grieg Seafood-kursmålet dras ned én krone til 27 og kursmålet i Marine Harvest klippes fra 77 til 75 kroner. Bakkafrost- målet holdes uendret på 220. Nordea Markets har ikke kjøpsanbefaling på noen lakseaksjer.

Nyheter
Børs