Advarer mot to aksjer

Investtech advarer mot to aksjer. Samtidig trekkes det frem en aksje som kan stige i verdi.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.

I dagens rapport fra Investtech anbefales salg av aksjer i Kongsberg Gruppen og Fred. Olsen Energy. Ocean Yield belønnes med en kjøpsanbefaling.- Ocean Yield presenterte fredag nye kvartalsresultater som ble positivt mottatt i markedet. Kursen har nå brutt opp gjennom taket i en stigende trendkanal. Dette signaliserer en enda sterkere stigningstakt, men den sterke oppgangen kan gi reaksjoner tilbake på kort sikt. Volumbalansen er positiv. Det tyder på at investorene kjøper seg opp når kursen stiger og lar være å selge når kursen reagerer tilbake. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved 59 kroner på mellomlang sikt. Det er blitt rapportert om ett innsidekjøp i 2015. Kjell Inge Røkke kjøpte 180.000 aksjer i midten av juni. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Kongsberg Gruppen har brutt ut av en stigende trend og gitt et salgssignal fra en dobbel-topp-formasjon. Dette signaliserer økende pessimisme hos investorene og innledning av en fallende trend for aksjen. Et høyt og økende volum på de siste dagers nedgang forsterker signalet og en videre nedgang indikeres. Ved reaksjoner opp har aksjen nå motstand ved 142 kroner. Det ligger noe støtte på mellomlang sikt ved 136 kroner. Aksjen er nøytral på innsidehandler. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.- Fred. Olsen Energy ligger i en fallende trend og fortsatt negativ utvikling innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt ned gjennom støtten ved 54 kroner og utløst et salgssignal. Ved reaksjoner tilbake ligger det nå motstand ved dette nivået. Volumbalansen er negativ. Dette tyder på at det er overskudd på selgere som presser kursen ned og svekker aksjen teknisk. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.