Aksje hopper 10 prosent på Kina-bud

Minneprodusenten har falt og falt, men tirsdag stiger aksjen på Kina-bud.

Det statseide kinesiske selskapet Tsinghua Unigroup Ltd ventes i følge Reuters å legge inn et bud på DRAM- og minneprodusenten Micron Technology.Budet skal være på 23 milliarder dollar, tilsvarende 187 milliarder kroner.Budet på 21 dollar pr. aksje ligger 19,25 prosent over mandagens slutt på 17,61 dollar, og kan bli den største kinesiske overtagelsen av et amerikansk selskap noensinne.Micron har falt 49,7 prosent i år, men hoppet 10 prosent på rykter om det kontroversielle budet i førhandelen på Nasdaq tirsdag. Etter noen minutter roet det seg litt, men aksjen er fremdeles opp 8,5 prosent til 19,1 dollar.Micron er ifølge Marketwatch nummer to etter Samsung på DRAM og produserer NAND flash minne som brukes i mobile enheter som for eksempel smarttelefoner.Tsinghua Unigroup har fra før en kontrollerende aksjepost i Hewlett-Packard, mens Intel ifølge Marketwatch kjøpte 20 prosent av Tsinghua i fjor for 1,5 milliarder dollar.