Aksje rett opp på nyheter - Brent og børsen er ned

Oslo Børs fortsetter den negative utviklingen fra morgenkvisten.

Meglerbordet hos DNB Markets. Aksjer Aksjehandel Børs Børskurs Økonomi Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp tirsdag, men mistet piffen allerede etter et kvarter.Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,36 prosent til 636,89 poeng, og omsetningen av verdipapier har nådd 925 millioner kroner.Også børsene i andre europeiske land trekker svakt ned. DAX-indeksen faller 0,39 prosent, CAC40 er ned 0,15 prosent og FTSE100 er ned 0,05 prosent.Hellas har ikke betaltHellas har for andre gang på to uker unnlatt å betale avdrag på lån landet har fått fra Det internasjonale pengefondet (IMF), til tross for avtalen som ble inngått med långiverne mandag.Avtale med Iran senker oljeprisenIfølge iranske og vestlige diplomatkilder er det oppnådd enighet i forhandlingene om en atomavtale mellom Iran og stormaktene i 5+1-gruppen.-For Norges del er det fokus på oljeprisen og avtalen med Iran som blir viktig. Samtidig ser vi at børsindekser i Europa ventes å åpne flatt til noe ned, så jeg tipper blir det samme for Oslo Børs, men at oljeprisfallet trekker ned, sier en megler til TDN Finans.Brentoljeprisen fikk seg umiddelbart en knekk på rundt 60 cent. Ved lunsjtider tirsdag er prisen for et fat brentolje 57,11 dollar, ned 1,79 prosent inneværende døgn. Til sammenligning var prisen 57,12 dollar da børsen stengte mandag.Statoil er ned 0,29 prosent, til 135,80 kroner.Kvartalstall Samlet hadde Gjensidige , ned fra 1.304,8 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Her var det i følge TDN Finans i snitt ventet 963 millioner kroner. Resultat per aksje endte på 2,39 kroner, ned fra 2,61 kroner i samme kvartal i fjor.Bank of America Merrill Lynch ventet ifølge TDN at Gjensidige åpner opp to til tre prosent på tallene, i likhet med Credit Suisse. JP Morgan ventet aksjen opp to prosent. Fasiten er en oppgang på 3,27 prosent til 132,70 kroner.Driftsresultatet var omtrent som ventet for Entra , men finansposter blåste opp bunnlinjen. Eiendomsselskapet meldte om et resultat etter skatt for 2. kvartal på 506 millioner kroner, mot 245 millioner samme kvartal i 2014. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et nettoresultat på 251 millioner. Urealiserte verdiendringer under finanspostene blåser opp Entra-tallene. I 2. kvartal 2014 er dette beløpet -157 millioner kroner, mens det i årets 2. kvartal er +344 millioner.Leieinntektene var like-for-like opp 2,2 prosent sammenlignet med samme periode i 2014. Aksjen er ned 0,67 prosent til 74,25  kroner.Hydro venter ICMS-konklusjonHydro melder at de forventer snarlig konklusjon på dialog om ICMS-utsettelse. Eksisterende ICMS-utsettelse på intra-statlige kjøp i delstaten Pará i Brasil vurderes på ny medio juli, og Hydro og myndighetene i Pará har en tid vært i dialog om vilkårene for et nytt ICMS rammeverk, opplyser selskapet.En resolusjon trer i kraft etter offentliggjøring, som ventes snarlig. Norsk Hydro er ned 2,12 prosent til 31,87 kroner.Flagging9. juli kjøpte FVP Master Fund 200.223 akjser i Awilco Drilling , og passerte dermed 13,02 prosents eierandel. Indirekte eier FVP 3.909.541 stemmeberettigede aksjer.Aksjen klatrer 6,95 prosent til 47,70 kroner.Steinrik kineser handler stort i Seadrill Wealthy Fountain Holdings, et heleid selskap av Tong Jinquan, kjøpte mandag 1,9 millioner aksjer i Etter kjøpet har Wealthy Fountain Holdings 26.295.051 aksjer i Seadrill, tilsvarende omlag 5,333 prosent av selskapet, fremgår det av en børsmelding tirsdag.Medregnet Jinquans privateide aksjer, samt aksjebeholdningen i Skyline Horizon Consortium og Starray Global Ltd. som er heleid av Jinquan, eier Tong Jinquang 7.315.386 Seadrill-aksjer. Dette tilsvarer totalt 7,187 prosent av selskapet.Aksjen stiger 1,63 prosent til 77,75 kroner.