Aksjen stuper onsdag – analytikerne er ikke imponert

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions får gjennomgå på Oslo Børs.

Onsdag morgen la Aker Solutions frem sine tall for 2. kvartal 2015. Resultat etter skatt endte på 209 millioner kroner, mot 388 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 276 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 8.048 millioner kroner, sammenlignet med 8.060 millioner kroner i 2. kvartal 2014.Forhåndstipset lød på 7.913 millioner kroner.Ifølge kvartalsrapporten bidro et tregere marked i Norge og Nordsjøen til det skuffende resultatet i kvartalet. Det førte blant annet til svakere profittmargin.Her er rapporten og presentasjonen.Nyheten bidrar til et solid kursfall på Oslo Børs. I skrivende stund omsettes aksjen for 38,68 kroner, ned 7,13 prosent.Analytikere TDN Finans har vært i kontakt med er generelt lite imponert av selskapets rapport for 2. kvartal 2015. Noen planlegger å kutte helårsestimatene.Sparebank 1 Markets-analytiker Christopher Møllerløkken mener likevel at tallene ikke er dramatisk annerledes enn forventningene, og forklarer at mye av dagens kursnedgang har sammenheng med den markerte kursoppgangen de siste minuttene av handelen i går.Når det gjelder guidingen, som stort sett var uendret, sier Møllerløkken at dette var som ventet.Bank of America Merrill Lynch skriver i en oppdatering, ifølge Bloomberg News, at den svake trenden fortsetter for Aker Solutions i 2. kvartal, og at selskapet ikke viser tegn til bedring etter en svak start på året.