All-time high og børsjubel i New York

Optimistene tok styringen på Wall Street i torsdagens handel.

megler, nyse, new york, wall street

De amerikanske børsene yppet seg torsdag.Dow Jones steg 0,39 prosent til 18.120,25, Nasdaq 1,26 prosent til 5.163,18, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,80 prosent til 2.124,29.Nasdaq til rekordNasdaq endte dermed på sin høyeste sluttnotering noensinne. S&P 500 var kun 10 poeng unna å gjøre det samme.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) falt til under 12. Indeksen er ned nesten 30 prosent denne uken.Rundt to aksjer steg for hver aksje som falt på NYSE, der 739 millioner aksjer ble omsatt for 3,2 milliarder dollar.På råvarebørsen i New York falt WTI-oljen 50 cent til 50,91 dollar fatet, mens gullprisen endte ned 3,50 dollar til 1.143,90 dollar per unse.Amerikanske statsrenter gikk noe tilbake, med «10-åringen» og «2-åringen» på hhv. 2,35 og 0,66 prosent.Dollaren steg noe mot verdens største valutaer, og EURUSD falt til under 1,09.En slags Hellas-avklaring? Demonstranter som kastet brannbomber i går kveld hindret ikke det greske parlamentet i å vedta det strenge reformlovforslaget som åpner veien for nye 86 milliarder euro i krisehjelp.Investorer øyner dermed at Hellas-situasjonen kan gå mot en slags avklaring.- Vedtaket i parlamentet og nyheten om et nødlån for Hellas bør bidra til å stabilisere situasjonen for nå, og gjør det mer sannsynlig at landet blir i eurosonen enn så lenge, sier senior investeringsstrateg Stephen Freedman i UBS Wealth Management Americas til CNBC.EUs finansministre godkjente nødlånet på syv milliarder euro for å holde Hellas flytende.Lånet gjør landet i stand til å betale på et obligasjonslån til Den europeiske sentralbanken (ECB) neste mandag, og å gjøre opp sitt utestående med Det internasjonale pengefondet (IMF), ifølge Reuters.ECB har nå økt tilførselen av krisekreditt til greske banker, som åpner igjen på mandag.Blandet makro i USA ECB holdt for øvrig torsdag sin styringsrente uendret på rekordlave 0,05 prosent - som ventet.På den hjemlige makrofronten skuffet Philadelphia Fed-indeksen med å komme inn på 5,7 i juli, ned fra 15,2 i juni, i kjølvannet av en svakere Empire State-indeks og skuffende detaljhandel for juni.På den positive siden viste NAHB-undersøkelsen at sentimentet blant amerikanske boligbyggere er på sitt høyeste på ti år , mens antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) falt mer enn ventet.Goldman-smell Resultatsesongen preget handelen, ettersom både Goldman Sachs, Citigroup, Blackstone, Charles Schwab, UnitedHealth, eBay og Phillip Morris la frem kvartalstall før åpning.Citigroup steg 3,8 prosent til 58,59 dollar etter å ha levert over forventning både på topp- og bunnlinjen. Faktisk var kvartalsresultatet det beste på åtte år.Goldman Sachs innfridde på inntekter, men dyre forlik senket inntjeningen kraftig, og resultatet per aksje var langt under konsensus.Markedet reagerte med å sende aksjen ned 0,8 prosent til 211,18 dollar.Netflix gikk amokNetflix bidro med sitt til Nasdaq-rekorden, og smalt opp hele 18 prosent til 115,81 dollar. Aksjen steg også kraftig i etterhandelen i går, i kjølvannet av sine kvartalstall.Nevnte eBay, Stericycle og Micron spratt alle opp over 3,0 prosent.Googles A-aksje steg over tre prosent til 601,78 dollar i forkant av kvartalstallene etter stengetid.Blant Dow-komponentene viste Microsoft vei med en oppgang på 2,0 prosent til 46,66 dollar, mens McDonald's var den største taperen på minus 1,2 prosent til 97,86 dollar.Nyttesektoren var den sprekeste blant de ti S&P 500-delindeksene, mens materialer var den eneste som trakk ned.