Anne Gjøen spår aksje opp over 40 prosent

Analysesjef Anne Gjøen ser solid oppside i Hydro-aksjen.

Anne Gjøen Foto: Iván Kverme

Norsk Hydro-aksjen stiger 1,7 prosent til 32,52 kroner. Oppturen kommer etter at den amerikanske aluminiumsprodusenten Alcoa la frem kvartalstall som var noe svakere enn ventet onsdag kveld.Analysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets skriver ifølge Reuters at Alcoas resultat innen primærmetallvirksomheten var en positiv overraskelse. Hun understreker samtidig at prisutviklingen på LME etter endt andre kvartal har vært svært svak.Det er også negativt at Alcoa oppjusterte sitt anslag for det globale overskuddstilbudet av aluminium fra 326.000 til 762.000 tonn, mener Gjøen. Anslaget blir oppjustert som en følge av økt produksjon i Kina.«I beste fall hadde Alcoa akselerert kuttene i sin aluminiumsproduksjon, men dette er ikke indikert i rapporten», skriver Gjøen.Hun gjentar sin kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål på 46 kroner.